3×3 Pantelej 2019 obeležili “Tropa de Elite” i košarkaši u kolicima (VIDEO)

Četvrtu godinu zaredom, pod sloganom “Dobrodošli u opštinu najbolje košarke”, održan je humanitarni turnir u basketu 3 na 3. “Lets play Pantelej” je turnir koji se igra u sistemu 3×3 Roda prvenstva Srbije i jedan je od onih koji okuplja najveći broj ekipa.

Utakmice su igrane na dva terena postavljena ispred i iza zgrade opštine Pantelej, a posle velike borbe u svim kategorijama i neprestanog gledanja u nebo zbog kiše koja je pretila, završnica turnira ipak je odigrana u hali OŠ Mika Antić. Na kraju možda i najsrećniji bili su organizatori jer su svoj posao obavili besprekorno.

Na turniru je učestvovalo 30 ekipa u četiri kategorije. Pored domaćih prisustvovale su i ekipe iz Makedonije, Crne Gore i Turske. U najmasovinjoj kategoriji, seniorskoj za muškarce, trijumfovala je ekipa “Tropa de Elite” iz Niša, koja je svoju dobru formu na poslednjih nekoliko turnira potvrdila i u uzbudljivom finalu sa prošlogodišnjim šampionom, još jednom niškom ekipom, “No name”.

U ženskoj kategoriji titulu je odbranila ekipa “Studentkinje 57” dok su kod juniora najuspešniji bili “Zonda i ekipa”. Ipak, može se reći da je ovogodišnji turnir obeležilo nadmetanje košarkaša u kolicima.

Ovo nesvakidašnje nadmetanje pratio je veliki broj gledalaca koji su na delu, pored domaće ekipe Naisa mogli da vide ekipu Despot iz Beograda, kao i dve ekipe sastavljene od igrača reprezentacije Srbije koja se priprema za Evropsko prvenstvo u Bugarskoj od 29. jula.

Na pripremama sa reprezentacijom Srbije nalazi se i jedan Pantelejac, Aleksandar Dinić, koji ističe da je to za njega, pre svega, velika čast i jedno veliko iskustvo za dalje napredovanje.

U Nišu od ove godine funkcioniše i Klub košarke u kolicima Nais, u kome se nadaju da će kroz novoformirano prvenstvo Srbije moći dodatno da napreduju i popularišu ovaj sport.

Neposredno pred odigravanje utakmica, čelnici opštine Pantelej su, osim za delegaciju reprezentacije košarkaša u kolicima, organizovali i prijem za članove katedre za košarku sa niškog Fakulta, sa kojima su razgovarali o promociji ovog sporta na teritoriji Panteleja.

Turnir je, podsetimo, humanitarnog karaktera. Novac od kotizacije za učešće ekipa namenjen je Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka. Na licu mesta bili su postavljeni štandovi NURDOR-a, a pobednička ekipa košarkaša u kolicima odrekla se svoje premije u vrednosti od 10 000 dinara u korist ove organizacije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.