Atletski spektakl u centru Niša (VIDEO)

Nišlije koje vole sport, a fudbala im je preko glave, imali su priliku da u centru grada, na trgu kralja Milana prisustvuju nesvakidašnjem dogadjaju – promociji kraljice sportova i to, ni manje ni više, promociji skoka s motkom!!!!

Šetalište Nišlija na par sati pretvoreno je u sportsko borilište, a osmorica skakača iz Srbije, Bugarske i Hrvatske pokazali su sve draži ovog sporta.

Atletski klub Železničar iz Niša na čelu sa Nikolom Randjelovićem svojski se potrudio da stvori kakve – takve uslove da bar bezbednost skakača ne bude ugrožena.  Takođe, Nišlija Stevan Antanasijević, inače državni vicešampion u skoku s motkom potrudio se da u Niš stigne „krem“ ovog sporta iz regiona.

Ivan Horvat je rekorder Hrvatske i juniorski svetski vicešampion sa preskočenih 5 metara i 76 centimetara, a njegov pobeednički skok u Nišu, od 540 cm, ostavio je publiku bez daha. 5 metara i 40 cm u polumraku rezultat je za respekt.

Pred Ivanom je blistava karijera, a stručnjaci prognoziraju da će se vrlo brzo naću u društvu odabranih, tek nekolicine koji su leteli preko 6 metara.

Srbija je od 6 metara u skoku s motkom prilično daleko, ali raduje činjenica da je dosta talentovanih mladića koji se bave ovim sportom. Nišlije su imale priliku da  pored Stevana Antanasijevića, vide i Đorđa Mijailovića, rekordera Srbije, a ostao je žal što ovoga puta nije bilo višebojca Mihaila Dudaša. Publika na centralnom gradskom trgu zdušno je podržavala sve skakače – i Daria Prekla, Ivana Paravca i Salaja Svena iz Hrvatske, kao i Plamena Piskova i Atanasa Petrova iz Bugarske.

Najviše divljenja, pored pobednika Ivana Horvata, pobrao je  rodjeni Nišlija Stevan Antanasijević, koji je pored dobrih skokova, pažnju na sebe skrenuo samom činjenicom da je jedan Nišlija uspešan u sportu, za koji uslovi u Nišu i ne postoje.

Stevan i drugari predstavili su se u pravom svetlu i pored skraćenog i neuslovnog zaletišta i   polumraka, ali uz pravu podršku i želju da promovišu sport, koji je spoj atletike i gimnastike.

Organizatori iz Atletskog kluba Železničar obećali su da je ovo samo prvi korak i da će Nišlije, makar promotivno, imati još prilike da gledaju najbolje svetske atletičare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.