Niš odbranio trofej Kupa, Stefanović oborio rekord

Proteklog vikenda u Rumi održano je finale Kupa Srbije, a Streličarski Klub Niš još jednom je osvojio trofej, dok je Mihajlo Stefanović zabeležio još jedan sjajan rezultat.

Mihajlo Stefanović, mladi niški streličar i reprezentativac Srbije, ponovo je oborio državni dvoranski rekord u disciplini „olimpijski luk“. Prethodno je to uradio pre tačno godinu dana, postavivši i seniorski i juniorski rekord sa 585 poena. Od nedelje, seniorski rekord Srbije iznosi 589, jer je Mihajlo toliko poena osvojio u kvalifikacionom delu takmičenja. Napredak od 4 poena u ovakvim, vrhunskim rezultatima predstavlja ogromno dostignuće, jer je svaki naredni poen do teoretskog maksimuma koji iznosi 600 sve teži i teži, a kada se ovaj rezultat uporedi sa rezultatima koje postižu najbolji svetski streličari, postaje jasno da je sada Mihajlo Stefanović postao deo malobrojne svetske streličarske elite.

Inače, Nišlije su i ovog puta postigle nekoliko odličnih rezultata. Mihajlo je osim zlatne individualne medalje osvojio i ekipno zlato u disciplini „olimpijski luk“ sa kolegama Dejanom Nikolićem i Markom Vulićem, sa rezultatom koji je za sa samo 6 poena ispod državnog rekorda. Tu je i Ognjen Nedeljković, ponovo „zlatni“, najbolji u kvalifikacijama i u eliminacijama. Ovog puta je zablistala i Nataša Mitić sa 518 poena i ličnim rekordom.

“Svi takmičari SK Niš su još jednom dali sve od sebe, klub je po treći put u nizu osvojio Kup Srbije. Pehar će stići u naše vitrine idućeg vikenda, na zvaničnoj dodeli priznanja iz Kupa Srbije i sa Državnog Prvenstva. Ipak, moramo izdvojiti Mihajlov rezultat, koji pokazuje ogroman napredak ovog mladog sportiste. Klub ima velika očekivanja pred kvalifikacioni turnir za Olimpijske Igre, eventualni Mihajlov odlazak na Olimpijadu bi predstavljao istorijski uspeh, ne samo za SK Niš nego i za kompletno srpsko streličarsvo.”- ističu u niškom klubu.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.