Nikoli Joviću Kup Srbije tenisera do 16 godina

U Nišu se u organizaciji Teniskog saveza Srbije, proteklog vikenda, na terenima Teniske akademije Živković (TAŽ) igrao Kup Srbije u konkurenciji tenisera do 16 godina.

 

Titulu šampiona je poneo Nikola Jović, član kluba domaćina -TAŽ iz Niša. Nikola je u finalu bio bolji od Milana Cvetkovića iz Kruševca pobedom u dva seta – 2:0 (6/2, 7/6).

 

Tokom protekle nedelje igrala su se i dva državna prvenstva, jedno u konkurenciji teniserki do 12 godina, a drugo u konkurenciji teniserki do 18 godina.

 

Teniserka niške akademije Nađa Mladenović stigla je do titule vicešampionke Srbije na prvenstvu do 12 godina. Vicešampionka Srbije je postala i Anja Stanković (TAŽ). Anja je tako za mesec dana stigla do četiri medalje: šampionka regiona do 16 i do 18 godina, treće mesto na prvenstvu Srbije do 16 godina i vicešampionka Srbije do 18 godina.

 

TAŽ ovim rezultatima nastavlja da ostvaruje visok plasman na državnim turnirima. Tokom protekle nedelje zapažene rezultate su postigli i najmlađi teniseri i teniserke Teniske akademije Živković: Danica Todorović (TAŽ) je bila druga na turniru u Beogradu u konkurenciji teniserki do 10 godina; Pavle Pavlović (TAŽ) je bio drugi na turniru u Nišu za tenisere do 8 godina; Lazar Đokić (TAŽ) je osvojio titulu na turniru u Nišu u konkurenciji dečaka do 9 godina; na turniru u Nišu za dečake do 10 godina prvi je bio Vladimir Stamenković (TAŽ), a treći Milutin Marić (TAŽ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.