Naisa u uzbudljivom finalu ostala bez trofeja

Rukometašice Naise nisu uspele da stignu do svog petog trofeja u Kupu Srbije. Ekipa iz Niša pružila je odličnu partiju protiv branioca trofeja I aktuelnog šampiona, ekipi Jagodine, ali je, posle velike borbe, minimalno poražena 21-22.

 

Kao što se I očekivalo, u finalu kupa vidjen je tvrd meč. Naisa je bila u potpunom egalu do 23.minuta kada Jagodina po prvi put dolazi do 3 gola prednosti, 5-8.Ovu prednost donela je Tanja Ašanin koja se već 4 puta upisala u strelce dok je golmanka Jagodine imala već 5 odbrana.

 

Trener Naise Ljubomir Obradović zatražio je tajm-aut, koji je zakratko dao rezultat. Golovima Gakidove I kapitenke Marije Filipović, Naisa prilazi na gol zaostatka.

 

Usledile su nove greške u dodavanjima rukometašica Naise tako da na odmor branilac trofeja ipak odlazi sa 3 gola prednosti, 9-12. Ilustrativno je da Naisa u ovom delu meča nije uspela da realizuje nijednu kontru.

 

Početkom drugog dela Jagodina stiže I do 4 gola prednosti, pre svega zahvaljujući ubojitoj Tanji Ašanin, ali se Naisa ne predaje.

 

U 45.minutu nišlijke realizuju prvu kontru  na utakmici, a Kaća Radović smanjuje rezultat na 14-16.

 

Polovinom drugog dela Jagodina igra brzi centar I u kratkom periodu postiže dva gola dok mreža Naise nije bila branjena, jer je tim iz Niša igrao sa igračem više u napadu, 16-18.

 

U ovim momentima blista Milena Petković na golu Naise, koja stiže do 10 odbrana, kao I Tijana Simatović I Srna Sukur u polju…Sa 3 vezana gola pridružuje im se I Sara Stankovski I Naisa u finiš utakmice ulazi egal,  20-20.

 

U tim momentima razigrala se I Gojkovićeva, kapitenka Jagodine koja svoj tim drži u igri.

 

U 55.minutu Naisa ima napad za prelazak u vodjstvo, ali jednostavno se nije dalo. Stankovska ovog puta promašuje.

 

Na 4 minuta pre kraja ,  isključena je Srna Sukur, tako da Naisa ponovo igra sa igračicom manje. Jagodina novim golom Gojkovićeve stiže do 21-20.

 

Zadnja 2 minuta trener Obradović u napadu  igra sa 2 pivota, “7 na 6”. To koristi Simona Stojanovska I iznudjuje sedmerac, a njena sunarodnica Gakidova postiže novi pogodak sa 7 metara, za novo izjednačenje, 21-21.

 

Pola minuta pre kraja sedmerac I za Jagodinu. Gojković postiže gol za novo vodjstvo 21-22.

 

Naisa ima napad za izjednačenje, ali finalnu utakmicu završavaju bez šuta ka golu Jagodine I trofej kupa ostaje u Jagodini.

 

Naisa jeste poražena, ali je pokazala da može da se nosi sa aktuelnim šampionom, tako da nas, u svakom slučaju, očekuje zanimljiva završnica prvenstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.