Neradnički odbranio titulu u Amaterskoj košarkaškoj ligi (VIDEO)

Titula nije promenila vlasnika! Neradnički je odbranio trofej! Ekipa zanimljivog imena je šampion i druge sezone niške Amaterske košarkaške lige.

Od 8. oktobra prošle godine kada je počela, pa do borbe za pehar, odigrano je više od 60 utakmica. Finalni meč  bio je kruna još jedne uspešne sezone.

U duelu za trofej sastale su se dve ekipe koje su tokom sezone najviše i pokazale – Neradnički i Niški mevedi. U zanimljivoj i borbenoj utakmici, Neradnički je bio ubedljiviji i uspešniji, slavio je rezultatom 63:49. Iako su Niški medvedi regularni deo sezone završili bez poraza, Neradnički je u najbitnijem meču pokazao veći kvalitet i zasluženo stigao do trofeja.

Po završetku duela priređena je ceremonija za sve učesnike takmičenja. Podeljene su medalje najboljim timovima, kao i individualna priznanja najboljim igračima lige.

Entuzijasti su još jednom pokazali da je košarka najlepša kada se igra iz zadovoljstva i iz Niša su poslali sjajnu sliku, za primer mnogima koji od košarke žive. Dokaz o ozbiljnosti organizacije, a istovremeno i o popularnosti košarke bila je velika posećenost u dvorani Čair, na kojoj mnogi sportski kolektivi mogu pozavideti.

Entuzijazam organizatora i odlične reakcije javnosti nisu prošle neprimećene ni kod ljudi koji donose odluke bitne za život građana, pa je više nego izvesno da ova liga ima budućnost.

U našoj zemlji  se o entuzijazmu uglavnom samo govori, a retko ko se prihvati nimalo lakog posla organizovanja ovako glomaznih projekata koji uz popularizaciju košarke pokreću i mnoge druge lepe stvari. Amaterska košarkaška liga Niša postoji samo dve sezone, ali je i za tako kratak period ostavila dosta toga iza sebe. Njena popularnost je sve veća što je dovelo do toga da se razmišlja o povećanju broja učesnika lige naredne sezone.  Niš možda nema sreće u profesionalnoj klupskoj košarci, ali što se amaterske tiče, više je nego uspešan i  postavio je velike standarde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.