Finale Amaterske košarkaške lige Niša – Neradnički protiv Medveda

Ako je nekada i bilo dileme, više je nema, Amaterska košarkaška liga u Nišu je pun pogodak. Ono što je grupa entuzijasta započela prošle godine , ove je već apsolutni hit. Veliki odziv košarkaša i gledalaca, pažnja medija, a pre svega odlično druženje i promocija rekreativnog sporta glavne su odlike ovog takmičenja čija druga sezona ulazi u više nego interesantan finiš.

Prvi šampion Amaterske košarkaške lige Niša bila je ekipa Neradničkog koja je u prošlosezonskom finalu pobedila tim Tajfuna rezultatom 62:53. Ove sezone Neradnički brani titulu, a u finalu će im protivnik biti ekipa Niških medveda.

“Druga sezona AKL došla je do svoje završnice, posle više od 60 utakmica došli smo do finala. Za titulu će se boriti prošlogodišnji šampion “Neradnički”, a protivnik im je tim “Niških medveda” koji je do finala ove sezone došao bez ijednog poraza. Pozivam sve zainteresovane da u subotu svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj jer svi momci koji budu istrčali na teren su najbolje što ova liga može da pruži” – ističe Vladimir Delčić, jedan od organizatora Amaterske lige.

Grad Niš je pomogao održavanje ove lige, svim akterima je omogućio termine za odigravanje utakmica, a poseban spektakl očekuje se u samom finalu u niškoj dorani “Čair”. Finale je na programu u subotu 22. aprila od 20 časova.

Osim popularizacije amaterskog sporta i košarke, organizatori su sprovodili i humanitarne akcije, kao i prateće manifestacije poput ol-star utakmice protiv odabrane selekcije Amaterske lige iz Bosne i Hercegovine u martu prošle godine.

U vreme kada se o entuzijazmu uglavnom samo govori, a retko ko se prihvati nimalo lakog posla organizovanja ovako glomaznih projekata koji uz popularizaciju košarke pokreću i mnoge druge lepe stvari, ljudima iz Amaterske lige Niša svakako treba odati priznanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.