Neizvesno okončanje “sezone iz snova” za niške stonoteniske klubove (VIDEO)

Niški stoni tenis u prethodne dve godine doživljava veliku ekspanziju. Trenutno ima superligaše i u muškoj i u ženskoj konkurenciji sa nikad boljim rezultatima. Pitanje je doduše, da li će uspešna sezona imati  i takav epilog. Ima najava da će takmičenja biti nastavljena što bi itekako značilo Stonoteniskom klubu „Josip Kolumbo“ iz Niša koji je lider na tabeli u ženskoj konkurenciji.

Da su normalne okolnosti niške stonoteniserke imale bi prednost domaćeg terena u borbi za titulu. Nejasno je zašto je odluka promenjena, pa je umesto toga predviđen fajnal for u Beogradu! To sigurno ne doprinosi većoj bezbednosti, ako bilo kakva opasnost postoji. Ali se u Josip Kolumbu teška srca slažu i sa takvom odlukom.  Jasno je da bi stonoteniserke  Josip Kolumba bile još drastičnije oštećene kada bi sezona bila poništena. Ovakav scenario ne bi išao na ruku ni stonoteniserima Železničara koji se nalaze nadomak plasmana u plej of Super lige Srbije u muškoj konkurenciji, ali je sasvim sigurno da ima i onih interesnih krugova kojima uspesi niških klubova ne odgovaraju.

U niškim stonoteniskim superligašima vrlo brzo očekuju rasplet i nadaju se da će se on odigrati na sportskom polju.

Vlada Srbije donela je mere koje znatno relaksiraju situaciju po pitanju okupljanja i na otvorenom, ali i u zatvorenom prostoru, ali se, barem za sada, nigde ne navodi stoni tenis, kao ni ostali sportovi u zatvorenom. Na potezu su državni organi i Stonoteniski savez Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.