Najmlađi osnovci regiona igrali se i takmičili u Babušnici (VIDEO)

 

Iako je bio utorak, jedan od poslenjih radnih dana za osnovce pred početak raspusta, neki od njih su se, umesto u učionice, uputili ni manje ni više nego u Babušnicu, da bi tamo, sa svojim učiteljima, sportski, u takmičarskom, ali fer-plej raspoloženju, proslavili kraj školske godine.

 

Nakon što su im domaćini poželeli dobrodošlicu, kolona devojčica i dečaka krenula je sa centralnog opštinskog platoa ka sportskim terenima da pokažu šta znaju u malom fudbalu i kako igraju “između dve vatre”.

 

Kroz babušničke ulice prodefilovala je povorka četvrtaka osam osnovnih škola Pirotskog, Niškog i Topličkog okruga: „Branko Miljković“ , „Sveti Sava“, „Stefan Nemanja“ , i „ Ivo Andrić“ iz Niša, „Dr Zoran Đinđić“ iz Brzog Broda, „Dubrava“ „Miloje Zakić“, i „Vuk Karadžić“ iz Knjaževca, i najzad škole domađina „Despot Stefan Lazarević“ iz Babušnice. Timovi jednaki po visini, snazi, i školskom gradivu koje su do sada savladali, došli su da bi se, kako kažu zabavili, ali ne kriju ni da bi voleli da pobede. A ko ne bi?

 

 

Inače, povod za ovo sportsko okupljanje je 20. Međuokružni turnir u malom fudbalu i 8. turnir u igri „Između dve vatre“. Učiteljsko društvo Niša, koje potpisuje organizuju događaja, ciljano bira manje sredine za završnicu ovog sportskog spektakla za mlađe osnovce. I pokazali su se, jer su učitelji, koji inače kako kažu, prezadovoljni onim što su zatekli.

 

U Opštini Babušnica ističu da su im najmlađi sugrađani prioritet, kako u sportu, tako i u svim drugim sferama života.

 

Moglo bi se reći da je oko 150 đaka iz okolnih regiona, simbolično otvorilo letnju sportsku sezonu u Babušnici. Ova opština možda nema idealne uslove za sport tokom čitave godime, ali za još jedno uspešno sportsko leto sve je na raspolaganju: teren za basket na tartanu, teniski teren na šljaci, fudbalski teren i ugodan kupališni kompleks. Pa neka igre počnu!

 

Iako je druženje bilo u prvom planu, najmlađi osnovci su se takmičili i ostvarili sledeće plasmane:

 

20. Međuokružno takmičenje u futsalu

1.OŠ”Sveti Sava”-Niš

2.OŠ”Stefan Nemanja”-Niš

3.OŠ”Dr Zoran Đinđić”-Niš

4.OŠ”Despot Stefan Lazarević”-Babušnica

5.OŠ”Vuk Karadžić”-Knjaževac

6.OŠ”Miloje Zakić”-Kuršumlija

 

Rezultat 8.turnira u igri između dve vatre je sledeći:

1.OŠ”Sveti Sava”-Niš

2.OŠ”Dubrava”-Knjaževac

3.OŠ”Branko Miljković”-Niš

4.OŠ”Ivo Andrić”-Niš

5.OŠ”Despot Stefan Lazarević”-Babušnica

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.