Uspešan nastup srpskih stonotenisera sa invaliditetom u Bugarskoj

Uspešan nastup srpskih stonotenisera sa invaliditetom u Bugarskoj

 

Prva međunarodna medalja za mladog Andreja Radulovića

 

 

Proteklog vikenda u Bugarskoj u Varni održan je Međunarodni turnir u stonom tenisu za osobe sa invaliditetom. Na turniru su nastupile 4 repezentacije sa više od 40 takmičara  Pored domaćina Bugara, učestvovale su i reprezentacije Crne Gore, Rumunije i Srbije.

 

Našu reprezentaciju sa 9 takmičara predvodio je trener STK OSI Nais iz Niša, Vladan Živković. Srpski stonoteniseri bili su jako uspešni i sa ovog turnira doneli su 7 medalja (2 zlatne, 2 srebrne i 3 bronzane).

 

 

Trojica od naših 9 reprezentativaca su igrači Niškog Stonoteniskog kluba OSI Nais i sva trojica su doneli medalje sa turnira. I to sve tri bronzane: Dario Stošić, Bojan Jovanović i Andrej Radulović.

 

Trener Vladan Živković posebno je bio zadovoljan nastupom mladog Andreja Radulovića.

 

“Andrej je u kategoriji igrači u kolicima osvojio 3. mesto, u polufinalu je falilo malo sreće da uđe u finale gde bi se borio za zlatnu medalju sa kolegom iz reprezentacije Nenadom Mitrovićem. Za Andreja je ovo bio prvi međunarodni turnir na kome je nastupio i ja kao trener sam zadovoljan, pre svega pristupom, dobrom igrom i medaljom. Nadam se da će mu ovo biti podstrek da nastavi da vredno trenira i ostvaruje i još veće i značajnije rezultate.”- ističe trener Živković.

 

Treba dodati da je još jedan Nišlija, član STK OSI Medijana Nebojša Kitić takođe bio deo reprezentacije i on je u kategoriji T10 osvojio prvo mesto.

 

U reprezentaciji ističu da su zadovoljni celokupnim rezultatima, ali i organizacijom turnira i da su se Bugari pokazali kao dobri domaćini.

 

 

 

 


Povezane vesti

Đorđe Radojković prvak države u džudou

Protekle subote u sportskom centru Šumice održano je prvenstvo Srbije u džudou za kadete. Džudo klub “Nis” je nastavio tradiciju

Druga pobeda Radničkog u plej-ofu (VIDEO)

Nakon Voždovca u prošlom kolu, fudbaleri niškog Radničkog savladali su u 3. kolu plej-ofa Superlige i Javor iz Ivanjice na

Takmičari Kinezisa i dalje u vrhu srpskog džudoa

U Beogradu u voždovačkim Šumicama, na Prvenstvu Srbije za seniore u skladu sa svim propisanim merama u borbi protiv pandemije

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.