Vraćen sport u Halu Čair. Naisa polako hvata ritam (VIDEO)

Sport se vratio u halu „Čair“, a rukometašice Naise vraćaju se  u pobedničku seriju. Nakon pobede protiv ekipe Mladog Radnika savladana je i ekipa Železničara iz Inđije sa 34-30 (17-16).

 

Sam početak meča nije nagoveštavao takav epilog. Tim iz Inđije predstavio se kao čvrsta ekipa, pa je nešto slaiji početak Naise za posledicu imao konswtantno vodsjtvo gošći u prvom delu susreta koje je išlo i do 4 gola prednosti.

 

Naisa je pokušavala da pronađe svoju igru i u tome je uspela u finišu prvog poluvremena. U 20.minutu rezultat je bio 9-13, a već u 26.minutu 15-13. Sjajna je bila u tom periodu Simona Stojanovska, a pogotova kapitenka Marija Filipović.

 

Kada im se prikljućila i Sara Stankovski koja je počela da rešeta sa distance, pobednik duela je već bio poznat.

 

Do kraja prvog poluvremena je Naisa prešla u vođstvo, a u drugom delu je samo uvećavala razliku koja je iznosila i 7 golova razlike, 28-21, 30-23…

 

U tim momentima Naisa je igrala onako kako želi trener Ljubomir Obradović.Katarina Ivanović, koja je dobila šansu u većem delu utakmice, bila je sjajna na golu, odbrana je bila čvrsta, a napad brz i raznovrstan.

 

Na kraju, Naisa je slavila sa 34-30, a za igračicu utakmice proglašena je kapitenka Marija Filipović koja je bila i najefikasnija u redovima Naise sa 9 golova. Ona je iznela i  utiske sa utakmice, kao i gostujuća igračica Dunja Tabak, koja se 10 puta upisala u strelce.

 

Impresije je izneo i trener gostujućih rukometašica Vlada Šimičić, dok je trener Naise Ljubomir Obradović, pored osvrta na meč najavio i predstojeći duel u kupu, koji Naisa igra već u sredu protiv Radničkog u Kragujevcu.

 

 

Niš, hala „Čair“. Bez gledalaca.

Sudije: Dejan Marković (Železnik), Marko Boričić (Beograd).

Isključenja: Naisa 14 minuta, Železničar 10 minuta.

Sedmerci: Naisa 5 (4), Železničar 8 (7).

ŽRK NAISA: Ivanović, Čogurić, Milena Petković, Đurović, Radović 1, Stojanovska 6, M.Petković, Stankovski 7, Stamenković 2, Nikolić 2, Filipović 9, Simatović, Sukur 1, Tasić 4, Gakidova 2.

ŽRK ŽELEZNIČAR: Petković, Žak, Čavrić 1, Veljković 2, Knežević 1, Vlaisavljević, Tabak 10, Avramović 7, Mihajlović, Dmitrović 4, Ćazić 1, Živkov 1, Bakša 2, Zubović 1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.