Naisa ubedljiva u novoj proveri protiv Super „B“ ligaša

Rukometašice Naise, utakmicom sa ekipom Topličanina iz Prokuplja nastavile su seriju  kontrolnih mečeva pred početak šampionata.

Napredak u igri jeste evidentan, u šta su mogli da se uvere i ljubitelji rukometa koji su subotu uveče proveli u hali „Čair“.

Naisa je od samog starta nametnula jak tempo pa je prvi deo igre okončan vođstvom „starije“ ekipe sa 15-9.

Trener Naise Slavko Krnjajac uporno je insistirao na brzoj tranziciji, a njegove izabranice u većem delu meča su te želje sprovodile u delo.

I ovoga puta golmanke Naise imale su podeljenu minutažu – Katarina Ivanović branila je u prvom, a Anastasija Nedeljković u drugom poluvremenu i svoj posao obavile su sasvim solidno.

Drugi deo je Naisa započela još jače i golovima Linee Čočaj i Teodore Manojlović podigla razliku na 18-9, da bi do kraja meča tim iz Niša stigao i do celih 15 golova prednosti, 32-17.

Pored Teodore Veličković, koja se nametnula kao lider, zapaženije role imale su i ostale igračice koje su pojačale Naisu ovog leta – Linea Čočaj, Marija Konatar i Teodora Manojlović. Naravno, uz podršku devojaka koje u Naisi već imaju određeni staž.

Prema rečima trenera Krnjajca ova utakmica ne može da bude pravi reper koji bi pokazao na kom se nivou ekipa nalazi, jer ekipa iz Prokuplja, i pored određenog kvaliteta, ipak dolazi iz nižeg ranga takmičenja.

-Ovakvi mečevi jesu dobri za uigravanje. I ovoga puta šansu su dobile sve igračice. Ipak, za ozbiljniji napredak u igri potrebni su nam i jači protivnici. Već u sredu nas očekuje jaka provera, ističe Krnjajac.

Utakmicu sa Topličaninom propustila je Jelena Knežević, a protivnik u sredu trebalo bi da bude jedna makedonska ekipa.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.