Pet medalja za niške kikboksere na Evropskom prvenstvu

Srpska kik boks reprezentacija tradicionalno se sa velikog takmičenja vraća sa velikim brojem medalja. Na upravo završenom Evropskom prvenstvu za juniore u Turskoj, Srbiju predvođenu slektorom Srđanom Radulovićem, predstavljalo je 26 takmičara. Njih sedmoro su postali šampioni kontinenta, osvojeno je čak 19 medalja i samo sedmoro njih nije izborilo postolje.

U sastavu reprezentacije mesto je našlo 6 boraca iz tri niška kluba i u grad na Nišavi doneli su 5 odličja.

Najsjanije odličje donela je Nada Krivačević iz Kik boks kluba Niš. Ona je tako svetskoj tituli osvojenoj prošle godine u Italiji, priključila i titulu prvakinje Evrope. Njen klupski drug Ivan Krivačević osvojio je srebro, dok se Janja Savić okitila bronzom.

 

Kik boks klub Gard 018 reprezentaciji je dao dva takmičara i oba se vraćajau sa medaljom. Vuk Đorđević je osvoji srebro dok je Pavle Mitrović stigao do bronze.

Jovan Stevanović iz Kik boks kluba Konstantina, na žalost nije pokazao sve što zna na ovom takmičenju i u Niš se vraća bez medalje.

 

I na ovom prvenstvu Srbija je dokazala da je velesila u ringovnim disciplinama kik boksa i da je Niš grad koji daje veliki doprinos tim rezultatima. Ni selektor Srđan Radulović, inače trener KBK Niš, nije mogao da sakrije zadovoljstvo urađenim.

“Konkurencija je bila zaista žestoka, ali imamo izvanrednu generaciju mladih kik boksera. Nekolicina ovih momaka i devojaka bilo je i deo ekipe koja je prošle godine ostvarila najveći uspeh kada smo na juniorskom Svetskom prvenstvu u Italiji osvojili čak 14 zlatnih medalja. Svi ovi rezultati nam daju za pravo da za budućnost srpskog kik boksa ne treba brinuti.”- ističe selektor Radulović.

Uoči ovog prvenstva reprezentacija se suočila sa određenim problemima.

“Dug vremenski period bili smo u velikim problemima. Zbog nedostatka finansija nismo mogli da imamo adekvatne uslove za trening i pripreme i nismo mogli da putujemo na međunarodna takmičenja. Okupili smo najbolje borce, odradili smo mini pripreme na Paliću i na kraju smo se za sve to odužili sjajnim rezultatima i osvajanjem velikog broja medalja. Uvereni smo da će promene u rukovodstvu Saveza koje su nastupile doneti još bolje uslove za rad, a uz izuzetno stručne ljude koje imamo među trenerima i vrlo kvalitetne borce Srbija će i dalje biti kik boks velesila”. zaključio je Radulović.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.