IN MEMORIAM: Oliver Tomić Oli (1953 – 2021)

Dugodišnj karate reprezentativac u bivšoj SFRJ, Oliver Tomić-Oli, preminuo je u 68.godini, saopštio je  Sportskom savezu grada Kruševca.

 

Sa 13 godina počeo je da trenira karate, sa 16 godina postao je najmlađi član karate reprezentacije bivše Jugoslavije, sa 17 godina postaje šampion Jugoslavije-predočavaju u Sportskom savezu grada Kruševca.- Bio je dugogodišnji kapiten karate reprezentacije Jugoslavije,prvi balkanski prvak i četvorostruki šampion Evrope u karateu u svojoj 18 godina dugoj i bogatoj takmičarskoj karijeri.

 

Dugogodišnji jugoslovenski reprezentativac, majstor karate sporta, nosilac crnog pojasa sedmi dan trenirao je u KK „Kruševac“ i KK „Crvena zvezda“. Bio je predsednik KK Kruševac i predsednik Karate JKA Šotokan federacije Srbije, član borda direktora Evropske i svetske Šotokan karate Federacije.

 

Kruševac je grad sporta, sportskog duha i sportskih legendi koje je stvarao,a od kojih je zauzvrat dobijao mnogo-dodaju u SSGK.- Ime i delo Olivera Tomića-Olija ostaće trajno upisano na svetlim stranicama sporta pod Bagdalom i karate sporta Republike Srbije – navodi se u saopštenju Sportskog saveza Kruševca.

 

Oliver Tomić ostaće upamćen i kao veliki učitelj (sensei) mnogih karatista u ovom delu Srbije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.