Naisa u velikom problemu

 

Težak poraz u Novoj Pazovi, 26-33 (12-20)

 

Ekipa Naisa pretrpela je težak poraz u 16.kolu Arkus lige od ekipe Mladosti iz Nove Pazove od 33-26 (20-12). Poraz koji Naisu stavlja u izuzetno težak položaj u borbi za očuvanje superligaškog statusa.

 

I pre utakmice se znalo da “gro” igračica Naise u ovaj meč ulazi sa manjim ili većim zdravstvenim problemima, ali se bar verovalo da sa ekipom Mladosti može da se odigra “egal” utakmica. Tako je i bilo, ali samo u drugom poluvremenu, kada je, kako se ispostavilo, utakmica već bila rešena, jer je u ovaj deo susreta Mladost ušla sa čak 8 golova prednosti, 20-12.

 

Naisa jeste uspešno parirala do polovine prvog dela, kada je tim iz Nove Pazove vodio sa 8-7. Međutim drugi deo prvog poluvremena bio je katastrofalan po Naisu! U narednih 10 minuta Mladost postiže čak 9 golova, naspram jedinog pogotka Naise preko mlađane Branke Stojanović. Na semaforu je stajalo 17-8 za domaćina! Gordana Petković se razbranila na golu Mladosti, dok Naisa nikako nije uspevala u tim trenucima da odbrani svoj gol. Šutevi sa distance su bili lak plen sa golmanku domaćih, dok su šuteri Mladosti terorisali gol Naise. Utakmica je tada i odlučena.

 

U drugom delu se jeste igralo ravnopravno, mada je u tom delu Mladost došla I do maksimalnih 11 golova prednosti. Uspela je Naisa samo da ublaži poraz, za konačnih 26-33 i za veliku brigu pred nastavak šampionata.

 

Više nije sve u rukama Naise i mnogo toga zavisiće i od rezultata ostalih timova iz “opasne zone”, u prvom redu Bora i Radničkog iz Kragujevca. Za utehu može da posluži činjenica da u preostalih 6 utakmica, Naisa i jednu i drugu ekipu dočekuje u Čairu. Možda će odlučivati i međusobni susreti, a Naisa je trenutno u lošijoj poziciji i od Bora i od Radničkog.  Od Bora je poražena jesenas sa 29-24 i ima trenutno 3 boda manje, dok je od Radničkog poražena 30-28, a trenutno ima 2 boda manje i utakmicu više!!! Tu su i Kikinda i Pančevo koje su na tabeli ispod Naise, ali koje ne bi trebalo unapred otpisivati.

 

Naisa je u velikim problemima!

 

U narednom, 17.kolu, za 2 nedelje, Naisa dočekuje ekipu Kikinde. Dovoljno vremena za oporavak i u psihološkom smislu, ali i u fizičkom pogledu…

 

 

Nova Pazova, sala OŠ “Sveti Sava”. Gledalaca: 200. Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić (Pančevo). Sedmerci: Naisa 5 (4), Mladost 5 (5). Isključenja: Naisa 10 minuta, Mladost 6 minuta.

ŽRK NAISA: Ivanović, Nedeljković, Đorđević 1, T.Petković, Milošević 1 , Đurović , Simonović 5, Mladenović 1, M.Petković, J.Stojanović 1, Stamenković 5, Nikolić 6, Milovanović 1, Grujić, B.Stojanović 1 , Knežević 4.

ŽRK MLADOST (NP): Petković, Jotić, Šašić, Macura, Mikić 1, Klenkovski, Glušica 9, Potkonjak, Ćurčin 6, Lazarević 6, Kosanović, Paunić 3, Janković, Ćazić 1, Kojčić 2, Orlović 5.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.