AKL napreduje na svim poljim – održana međunarodna konferencija o suđenju u amaterskoj košarci (VIDEO)

 

Sportsko udruženje “Tvrđava” osnovano je 2014. godine u Nišu. Iako iza sebe ima veliki broj uspešno realizovanih projekata, organizovanih turnira i uspešnih akcija, najpoznatije je svakako po sjajnoj organizaciji takmičenja pod imenom “Amaterska košarkaška liga AKL”.

U saradnji sa ERASMUS + Sport projektima koje finansira Evropska Unija, “Tvrđava” je sa svojim partnerima: Klubom za osnaživanje mladih “KOM018” iz Niša, Udruženjem za promociju sporta „Crohoops“ iz Hrvatske, ASD Margherita Sports e Vita iz Italije i Barsel’hona Sport Events iz Španije, krenula u realizaciju projekta pod imenom “Alliance of amateur basketball referees”.

 

Glavni cilj projekta je podsticanje međunarodne saradnje u oblasti amaterske košarke i tim povodom u Nišu su održana predavanja i pokazni treninzi.

 

U subotu 11. februara u hotelu “Marica” održan je seminar na temu suđenja u amaterskom sportu, kao i razlike i sličnosti između suđenja profesionalnim sportstima i sportistima amaterima.

 

I pored velikih razlika među zemljama učesnicima u projektu, problem u amaterskom sportu su vrlo slični.

 

Profesionalni sport je sistemski sagledan i prepoznat u svim zemljama na određeni način, ali amaterski koji je mnogo masovniji i bitniji za zdravlje populacije još uvek pronalazi načine za svoje funkcionisanje.

 

Pored merljivih rezultata ovog projekta tu su i prateći rezultati u vidi sklapanja neraskidivih prijateljskih veza stvaranih druženjem u pauzama između treninga, za šta je Niš bio odličan domaćin.

 

Nakon vrlo korisnih konferencija u Bariju, Zagrebu i sada u Nišu, završni deo ovog projekta će se održati maja meseca u Španiji.

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.