Naisa u sve boljoj formi pred početak prvenstva (VIDEO)

Na dve nedelje pre početka prvenstva Naisa se nalazi na željenom putu. Nove igračice su se uklopile u sistem rada, ali i u sistem igre, a cela ekipa lagano diže formu.

Snagu Naise na  “svojoj koži” osetile su, pogotovo u drugom poluvremenu, rukometašice Metalurga iz Skoplja koje su u tom delu meča primile čak 19 golova, a uspele tek 8 puta da se upišu u strelce!

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, u nastavku je Naisa  tempom  uspela da slomi protivnika. Na golu su se u tom delu igre razbranile Petkovićeva, a kasnije i Ivanovićeva, odbrana je odigrala znatno čvršće, pa je brza kontra došla do izražaja. U takvoj igri dominantna je bila kapitenka Marija Filipović koja se 12 puta upisala u strelce. Na kraju je bilo 32:23 za Nišlijke.

Zadovoljan izdanjem svog tima bio je i Svetislav Joavnović, šef Stručnog štaba Naise.

Do početka prvenstva ostale su još 2 nedelje, a  Naisa će imati još dve provere. Već u sredu u Aranđelovcu protiv Bekamenta, dok će “generalka” biti u hali “Čair” sa ekipom Bora.

Da podsetimo, Naisa je do sada odigrala 6 pripremnih utakmica. Slavila je protiv ekipe Bora u Nišu, a uspešna je bila i u Sloveniji – protiv Velenja je bilo  31-20, dok je  Mlinotest iz Ajdovšćine savladan sa 28-26. Jedini poraz u pripremnom periodu ekipa iz Niša pretrpela je od Krima sa 32-25. Nakon utakmica u Sloveniji, Naisa je imala dve provere sa timovima iz Severne Makedonije i obe je rešila u svoju korist, sa Kumanovom (34-31) i Metalurgom  (35-23).

Sezona u Super ligi Srbije startuje 14.septembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.