Završena prva Roler liga Srbije (VIDEO)

Po prvi put, od kako se u našoj zemlji voze roleri, Srbija je dobila državne prvake u ovom sportu. Finalna trka Roler lige Srbije, treća po redu, kojom je stavljena tačka na ovogodišnje državno prvenstvo, odigrala se u Čairu u subotu 31. avgusta, a Niš je, bez ikakve dileme, potvrdio da je srpska prestonica rolera u spid disciplini.

Kao i na prethodnim takmičenjima iz ovog sistema, pravo učešća imali su svi, bez obzir  a na znanje, utreniranost i klubska obeležja. Na kraju napora da se domognu pobedničkog postolja, roleraši su bili vidno raspoloženi.

Na poslednjoj trci Roler lige Srbije učestvovalo je oko 50 takmičara iz niških, pirotskih i beogradskih klubova. Većini učesnika su roleri i spid primarni sport i primarna disciplina, ali su nekima, poput sjajnih takmičara iz Sijaškog snobord kluba „Stara planina“, samo pripremna faza za zimsku sezonu.

Za takmičare iz Niša moglo bi se reći da su bili privilegovani jer su vozili na svom terenu i u svojoj disciplini. Ipak, njihovi uspesi bez sumnje su posledica napornih treninga kojima su posvećeni tokom čitave godine.

Inače, kategorizacija, propozicije i bodovanje na svim trkama Roler lige Srbije koja je premijerno ustanovljena ove godine, obavljeni su prema pravilniku usvojenom pre početka takmičarske sezone. Deca uzrasta do 6, odnosno do 8 godina, imala su zadatak da savladaju poligon spretnosti, a potom da brzinski prerolaju krug od 250 metara. Stariji takmičari vozili su samo krugove i to, po 500, a potom i po 1000 ili 1500 metara. Plasmani u svakom od tri kola na kraju su sabrani i oni koji su osvojili najviše bodova zasluženo su i sa ponosom, podigli pobednički pehar.

Finale Roler lige Srbije nije, međutim, označilo kraj takmičarske sezone, tako da roleraši i u naredna dva meseca moraju da ostanu u top formi.

Sve tri trke Roler lige Srbije koje je, po pravilniku i pod okriljem Srpske Skejtbord Roler Federacije organizovalo Sportsko udruženje „Extreme“ iz Niša pokrovitelji su podržali grad Niš i GO Medijana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.