Niški bokseri na EP za mlade u Sofiji

Na prvenstvu Evrope za mlade u olimpijskom boksu, koje  će se održati u Sofiji od 2. do 10. septembra Niš će imati dvojicu predstavnika Lazara Arsića iz Boks kluba Vitez i Nikolu Lazarevića iz BK Naissus.

Na ovom prvenstvu Lazar Arsić predstavljaće Srbiju i grad Niš u lakoj kategoriji, a u njegovom matičnom klubu su optimisti:

“Iako se Lazar takmiči manje od dve godine, za kratko vreme odboksovao je 25 mečeva, tako da je izborio mesto u reprezentaciji, ali će imati težak put na EP, jer će boksovati sa mnogo iskusnijim borcima, među kojima neki imaju preko 150 mečeva. Bez obzira na neiskustvo, znam da će dati svoj maksimum sa bilo kojim protivnikom, i bez imalo respekta ide na ovako veliko takmičenje”, istakao je trener BK “Vitez”, Srđan Radulović.

Arsić je takođe bio na spisku kik boks reprezentacije, za upravo završeno Evropsko prvenstvo koje je održano u Mađarskoj, ali se, ovog puta, on ipak odlučio za Evropsko prvenstvo u boksu.

Još jedan borac koji je škola trenera Srđana Radulovića, a sad je pod palicom Slobodana Kostića u BK Naissus, Nikola Lazarević braniće boje Srbije u  Sofiji. On će nastupiti u poluvelter kategoriji.

Iako je Lazarević beležio sjajne rezultate u kik boksu, gde mu je i predviđana blistava karijera, on se ipak opredelio da se takmiči isključivo u olimpijskom boksu gde će pokušati da ostvari slične rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.