Naisa se pojačala pred finalni turnir Kupa

Sara Stankovski (27, 179), doskorašnji desni bek poljskog WHC MTS Zory, nova je igračica ŽRK Naise. Zanimljivo je da je Sara rukometnu karijeru započela upravo u Nišu, u mlađim kategorijama Naise, odakle je 2011.godine otišla u redove Bora.

 

Internacionalnu karijeru gradila je u izraelu, Italiji i Poljskoj.

 

-Saru poznajem od malena i drago mi je da se vratila u Niš. Nakon odlaska Terzićeve i Perazićeve praktično smo ostali bez desnog beka, tako da je popunjavanje ove pozicije bilo prioritet. Radimo i na dovođenju još jednog beka – kaže Svetislav Jovanović, trener Naise.

 

Nekoliko igračica napustilo je Niš u vreme korone i otišlo put Francuske, Italije, Rumunije i Švedske, ali je Uprava kluba u dogovoru sa Stručnim štabom uspela da dovede golmanku Bora Milicu Milić, pojačanje na desnom krilu Srnu Sukur iz Medicinara, zatim makedonskog reprezentativnog pivota Ivanu Gakidovu i svoju nekadašnju igračicu Dunju Tasić,  koja je internacionalnu karijeru gradila u Izraelu, Francuskoj, Poljskoj, Rumuniji i Italiji.

 

Naisa sezonu započinje polufinalnom kup utakmicom sa ekipom Bora, 26. septembra u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu, dok je finale zakazano za 27.septembar. Drugi polufinalni par čine Jagodina i Bekament, koji je i branilac  trofeja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.