Srbija najbolja na Svetskom kupu u Budimpešti

Srbija najbolja na Svetskom kupu u Budimpešti

 

Na Svetskom kik boks kupu u Budimpešti održanom od 2. do. 5. juna, reprezentacija Srbije  osvojila je ubedljivo prvo mesto u disciplini Lou kik, u ekipnom plasmanu sa 15 zlata, ispred Poljske sa 8 i Ukrajine sa 6 zlatnih medalja, kao i u ekipnom plasmanu Lou kik I K-1 sa 17 zlata ispred Poljske.

 

KBK Niš

 

“Uspeh je očekivan, jer je Srbija svetska kik boks sila, a našem konkurentu za osvajanje prvog mesta na svim velikim takmičenjima reprezentaciji Rusije, na žalost nije dozvoljen nastup na ovom takmičenju. 

 

To ne umanjuje naš uspeh, a rezultat je dokaz da se u našim klubovima radi kvalitetno. Zahvaljujem se svim trenerima kao i reprezentativcima koji su se borili i obezbedili Srbiji prvo mesto u konkurenciji preko 3.000 takmičara iz 39 zemalja.

 

Srbiju očekuje Prvenstvo Balkanau Kraljevu od 17. do 19. juna, i to takmičenje će poslužiti za konačan sastav reprezentacije, koja će učestvovati na Svetskom juniorskom prvenstvu u Italiji, i na seniorskom prvenstvu Evrope u Turskoj krajem godine”, istakao je selektor Srbije Srđan Radulović, inače i trener Kik boks kluba “Niš”, čiji su takmičari dali doprinos reprezentaciji osvajanjem pet medalja: 2 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzane.

 

Zlatne medalje osvojili su Nada i Ivan Krivačević, srebrne – Lazar Arsić i Lazar Pantić, dok je bronzanu ovoga puta osvojila Nikolina Stevanović.

Vuk Đoršević, KBK Vukovi 018

 

 

Treba dodati da je grad Niš sa još jednom zlatnom medaljom doprineo uspehu reprezentacije Srbije, jer se i Vuk Đorđević član KBK Vukovi 018 iz Niša, takođe popeo na najviše postolje na Svetskom kupu u Budimpešti.

 

 

 

 

 

 


Povezane vesti

AKL: Tajchy Thundersi naneli prvi poraz Izmenama (VIDEO)

Još jedno kolo je iza nas, par iznenađenja, dva odlična derbija i puno dobre košarke. Borba za plej-of se zahuktava

Veliko pojačanje za niške košarkaše u kolicima

Jedan od najboljih naših igrača košarke u kolicima, Boban Stanković, dogovorio je jednonedeljnu saradnju sa KKK “Nais” iz Niša. Ovo

KRK 2018: Partizan prešao preko Zlatibora (VIDEO)

  Iako su u pojedinim delovima meča imali pristup poput “večitog” rivala dan ranije protiv Borca, košarkaši Partizana odličnom odbranom

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.