Nais pomaže osnivanje kruševačkog kluba košarke u kolicima

U petak, 26. marta u OŠ Ivo Andrić u Nišu održana je prva utakmica košarke u kolicima u kojoj je učestovala jedna ekipa iz Kruševca. Ekipa Sportskog saveza osoba sa invalditetom Kruševca (SSOSIK) odmerila je snage sa niškom ekipom Nais. U zanimljivoj utakmici, favorizovani domaćini pobedili su rezultatom 37:24.

 

Naš cilj je da formiramo klub košarke u kolicima u Kruševcu, kako bismo animirali ljude iz Rasinskog okruga da se bave sportom. U Kruševcu imamo nekoliko sportova za osobe sa invaliditetom i smatramo da bi ovo bio veliki korak napred za naš grad – izjavio je predsednik SSOSIK-a Dejan Ivanović.

 

 

Utakmica je organizovana u svrhu promocije ovog sporta, a veliku podršku dao je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu kao i Udruženje paraplegičara Nišavskog okruga, Regionalni košarkaški savez – Istočna Srbija i OŠ Ivo Andrić.

 

Predsednik SSOSIK-a Dejan Ivanović i generalni sekretar SSOSIK Veroljub Smiljković, heroji otadžbinskih ratova, redovno treniraju sa našom ekipom. Nadamo se da ćemo nakon formiranja kluba u Kruševcu i mi dolaziti kod njih, kako bismo zajedničkim snagama podigli ovaj sport na viši nivo – rekao je Marko Aleksandrović, predsednik KKK Nais.

 

 

KKK Nais – SSOSIK 37:24 (24:15);

Sudije: Milošević, Krstić;

 

KKK Nais: Hadžović 4 (3 as), Peralović 12 (2 as), Šimandli 2, Kostić 6 (2 as), Nonković 2, Dinić (2 as), Tadić 11 (2 sk, 2 as);

 

SSOSIK: Popović 2 (9 sk), Stevanović Orelj 12 (9 sk), Krstić 6 (7 sk, 3 as), Smiljković 4, Ivanović, Jovanović.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.