Rukometašice Naise u laganom ritmu savladale Bor (VIDEOO)

 

Rukometašice Naise ubedljivo si savladale ekipu Bora u 16. kolu Superlige sa 30:21 (16:8). Nišlijke je do pobede predvodila Tijana Simatović koja se devet puta upisala u listu strelaca, a na kraju je izabrana i za igračicu utakmice.

 

Nakon reprezentativnih obaveza nastavljeno je takmičenje u Superligi, a igračice Naise upisale su očkivanu pobedu. Razlika u kvalitetu viđena je od starta meča, a gostujući tim uspeo je da parira domaćem svega osam minuta.

 

Do 13. minuta Bor je zaostajao, pristojnih tri gola, a onda je Naisa napravila seriju od 6:0 i povela sa 11:3 u 20. minutu i do kraja meč je bio lišen svake neizvesnosti.  Najzaslužnija za ubedljivo vođstvo bila je talentovana Tijana Simatović koja je postigla čak pet golova.  Mogle su domaće da do kraja prvog dela steknu i osetniju prednost, ali su propustile da realizuje određene šanse, pa su do odlaska na odmor rezultatski bile, samo, duplo bolje od rivala.

 

I u nastavku meča nije viđeno ništa novo. Domaći tim bio je bolji, a činilo se kao da Naisa igra sa pola snage, taman onoliko koliko je bilo potrebno protiv oslabljenog protivnika.  Trener Ljubomir Obradović iskoristio je priliku i šansu dao svim igračicama,  a nakon meča istakao je da je zadovoljan partijom koju je njegov tim pružio nakon pauze.

 

Kod domaćih najefikasnija je bila Tijana Simatović sa devet golova, dok su se u ekipi Bora Tamara Simonović, Ana Marković i Jelena Bogdanović po pet puta upisale u strelce.

 

U narednom kolu Naisa gostuje Bekamentu.

 

 

ŽRK NAISA – ŽRK BOR RTB 30 :21(16:8)

Niš, hala Čair;

Sudije: Igor Nikolić/ Dupan Cvetković (Leskovac);

Isključenja: Naisa 8 minuta, Bor 6 minuta;

Sedmerci: Naisa 3 (3); Bor 10 (6);

Naisa: Čogurić, T. Petković 1, Đurović 1, Radović 3, Stojanovska 3(1), Milena Petković, Magdalena Petković 1, Ivanović, Stankoviski 3, Stamenković 2, Nikolić, Filipović 3 (1), Simatović 9, Sukur, Tasić, Gakidova 3 (1);

Bor: Jonović 2, Nikolov 1(1), Lilić 1, Bogdanović 2(2), Stanković, Simonović 5 (3), Korać, Radović, Sijić, Ilić, Marković 5, Pidro, Nikolić,

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.