Nibak vicešampion Kvalitetne lige

Lepe vesti stigle su iz Omladinskog košarkaškog kluba Nibak. Na Finalnom turniru za prvaka Kvalitetne lige koji je održan u Kraljevu izabranici Milana Tubića su osvojili drugo mesto. Nibak je zabeležio dve pobede i jedan poraz i predstavio se u odličnom svetlu. Savladali su timove Spartaka iz Subotice i užičke Slobode, dok su poraz zabeležili od beogradskog Dinamika.

“Odličan turnir je iza nas. U konkurenciji sa tri sjajne ekipe dobili smo dve, i to klubove prvoligaše u seniorskoj konkurenciji. Napravili smo veliki uspeh osvajanjem srebrne medalje. Bili smo najmlađi na turniru, ali smo odnosom prema igri i dresu koji nosimo pokazali kvalitet koji je košarkaška kraljevačka publika izuzetno umela da pozdravi. Ostaje žal, ali ne za prvim mestom, već zbog činjenice da odlukom KSS nismo imali mogućnost da nastupamo u Jedinstvenoj ligi Srbije u kojoj bi ovi perspektivni i talentovani dečaci dostojno reprezentovali Nibak, grad Niš, kao i ceo region. Osvajanjem medalje nastavili smo sa prepoznatljivim kvalitetnim radom. Da podsetim da smo prošle godine u Novom Sadu u istoj konkurenciji osvojili bronzu.
Ponosan sam na činjenicu da sam baš ja imao privilegiju i čast da predvodim kadetsku selekciju Nibaka i da na ovaj način malo osvetlimo košarkaški mrak u Nišu i da nada postoji, a perspektiva ovih momaka i dvadesetogodišnja tradicija Nibaka pokazuju da je pravilan i mukotrpan rad jedini put ka uspehu.” – izjavio je trener OKK Nibaka Milan Tubić.

Niš ove sezone nije imao predstavnika u Kadetskoj ligi Srbije, košarkaški region “Istok” predstavljala je Mladost iz Zaječara. Nibak je na završni turnir Kvalitetne lige u Kraljevu otišao kao prvoplasirani u istočnoj grupi Kvalitetne lige. Treba istaći da je Milan Tubić od 12 igrača na raspolaganju imao njih osam rođenih 2002. godine, a takmičenje je bilo za košarkaše rođene 2001. i mlađih. To dodatno daje na težini dobrom rezultatu niškog tima.

REZULTATI:
Spartak Subotica – Nibak 62:66
Sloboda Užice – Nibak 50:68
Nibak – Dinamik 57:66

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.