Na pomolu rešenje za niške košarkaše u kolicima

Posle višednevnih medijskih apela i iznošenja problema u kojima se našao Klub košarke u kolicima Nais, danas je ipak došlo do pozitivnih pomaka u rešavanju istih.

 

Posle sastanka predstavnika kluba sa rukovodstvom grada na čelu sa gradonačelnicom Dragnom Sotirovski, pronađenja su hitna privremena rešenja i zadati pravci ka dugoročnom rešavanju problema sa prostorom za trening niških košarkaša u kolicima.

 

Saopštenje KKK Nais prenosimo u celosti:

 

“Nakon velikog pritiska od strane javnosti i apela koji su stizali od zabrinutih građana Niša ali i sa mnogih drugih strana, u Gradskoj kući u Nišu, održan je sastanak rukovodstva i igrača KKK Nais i predstavnika Grada na čelu sa Gradonačelnicom Draganom Sotirovski.

 

Postignut je dogovor da Grad Niš, po hitnom postupku, obezbedi neophodne uslove za održavanje utakmica i treninga u Nišu. U skladu sa tim, odlučeno je da se niški košarkaši u kolicima privremeno presele u sportsku salu OŠ Ivo Andrić, a da povratak u halu Čair usledi nakon adaptacije hale i rešavanja arhitektonskih barijera.

 

Klub će na nedeljnom nivou dobiti tri termina za obavljanje trenežnog procesa, kao i mogućnost korišćenja depoa za čuvanje kolica i ostale sportske opreme.

 

Zahvaljujemo se svim ljudima koji su nas podržali u ovim, za naš klub, najtežim trenucima. Nadamo se da je ovo poslednji put da se javnosti obraćamo na ovaj način.

 

Nastavićemo da radimo ono što najbolje znamo – da naporno treniramo i predstavljamo grad Niš u najboljem svetlu.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.