Na terenima TAŽ završen jedan i odmah kreće drugi važan turnir

Međunarodni juniorski turnir Niš OPEN 2020. iz serije ITF završen je na terenima Teniske akademije Živković, ali već od ponedeljka 12. oktobra startuje turnir iz serije TENNIS EUROPE za tenisere i teniserke do 16 godina.

 

ITF turnir je protekao u znaku tenisera iz Austrije, Aleksandar Tomas je poneo šampionsku titulu. U konkurenciji teniserki najbolja je bila srpska teniserka Natalija Senić.

Od takmičara Teniske akademije Živković do odličja su stigli Emilija Zdravković i Stefan Skobelev, oni su stigli do bronzane medalje u singlu, ali i šampionske titule u dublu, Emilija u paru sa Ivom Šepom, a Stefan u paru sa Veljkom Krstićem.

 

Visoke ocene za organizaciju turnira, puno osmeha, dobrog tenisa, ali i izostanak publike su rezime turnira koji se igrao proteklih nedelju dana u Nišu.

 

Na redu je novi turnir, koji će se igrati pod istim uslovima kao i prethodni, bez publike i uz odgovarajuće mere, ali u manjem obimu nego prošlogodišnji. Oćekuje se do 100 tenisera i teniserki iz preko 10 zemalja (Srbija, Ukrajina, Rumunija, Severna Makedonija, Bugarska, Izrael, Rusija, Belorusija, BIH, Hrvatska…). Turnir je na programu od 12. do 18 oktobra 2020. godine na terenima niške akademije uz podršku Teniskog saveza Srbije i Grada Niša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.