Želja dobio protivnika u Čelendž kupu

Odlukom žreba rukometaši Železničara igraće u 1/16 finala Čelendž kupa protiv Karvina iz Noveg Mesta. Prvi meč biće odigran u Čairu 16/17 novembra, a nedelju dana kasnije na prigramu je revanš meč u Češkoj.

Železničar je jedini preostali predstavnik srpskog klupskog muškog rukometa u EHF takmičenjima. Nakon žreba strateg Nišlija Đorđe Teodorović rekao je da je žreb po meri.

Imamo način kako da Karvinu skeniramo do detalja. Za sada, prve informacije koje smo dobili govore da se radi o vrlo iskusnoj ekipi, čiji vodeći igrači imaju od 35 do 40 godina. Malo su gabaritniji, „teži“, gde bi smo mi mogli da tražimo našu prednost u bržem rukometu koji forsiramo i koji ćemo do tada sigurno dodatno unaprediti. U svakom slučaju, reč je o ozbiljnom protivniku iz ozbiljne rukometne lige, ali protiv koga, verujem, možemo da igramo, jer bilo je i rivala kojima teško da bismo mogli da pariramo, tako da je ovo žreb po meri, rekao je Teodorović, a prenosi sajt kluba.

Rukometni klub Karvina je aktuelni vicešampion Češke. Pre izazova u Čelendž kupu rukometaše Železničara očekuju mečevi u ARKUS ligi. Prvi je na programu već u subotu kada Nišlije gostuju Spartaku u Subotici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.