Na stazi u Segedinu – četiri medalje za niške rolerašice

Na stazi u Segedinu – četiri medalje za niške rolerašice

 

 

Da je Niš centar roler sporta u Srbiji dokazale su rolerašice Sportskog kluba „Extreme“, ostvarivši sjajne rezultate na trci Istočno-evropskog kupa u Mađarskoj.

Na međunarodnom takmičenju u brzinskoj vožnji rolera, održanom 7. i 8. maja u Segedinu, među 200 učesnika iz Mađarske, Češke, Slovačke, Austrije i Rumunije natupilo je i osam devojčica iz Niša koje su, svaka u svojoj konkurenciji, izborile odlične plasmane, a kući su donele i 4 odličja (2 zlata, srebro i bronzu).

 

Marta Branković (10 godina)

 

Apsolutnu dominaciju na stazi, u profesionalnoj kategoriji juniorki do 10 godina, pobedom u svim kvalifikacionim i finalnim trkama na 300, 1000, 1500 i 2000 metara, pokazala je Marta Branković. Ona je bila bolja od čak 16 rolerašica koje su vozile u njenoj kategoriji i na kraju napornog dvodnevnog nadmetanja, zasluženo ponela zlatnu medalju. U istoj kategoriji svoj prvi nastup među profesionalcima zabeležila je i Lola Ignjatović, koja je odličnima vožnjama na dužim distancama izborila visoko 7 mesto.

 

Nera Đoković (8 godina)

 

Veliki uspeh ostvarila je i osmogodišnja Nera Đoković, koja je kao debitant na međunarodnoj sceni i u profi konkurenciji, takođe ponela zlato. Ubedljivim vožnjama i pobedama u sve tri trke u svojoj kategoriji iznenadila je sve na roler stazi u Segedinu. Njenoj klupskoj drugarici Tari Todorović za malo je izmakla medalja jer je završila na četvrtoj poziciji u istoj kategoriji.

 

I najiskusnijoj niškoj takmičarki Mitri Branković medelja je izmakla za malo, za neverovatan hiljaditi deo sekunde. Među 27 rolerašica u kategoriji profesionalnih kadetkinja, Mitra je vozila hrabro u vrlo gruboj konkurenciji mađarskih takmičarki, i pored sjajnih trka na neverovatan način ostala je bez pobedničkog postolja.

 

 

Devetogodišnja Jana Janković je, u fitnes kategoriji devojčica do 10 godina, osvojila srebrnu medalju, dok je u konkurenciji kadetkinja treće mesto pripalo Marti Ilić.

 

Bez plasmana je ostala malena Marta Janković, koja je tek od nedavno član takmičarskog kluba „Extreme“.

 

U niškom klubu zadovoljni su svojim nastupom u Segedinu, tim pre što naše takmičarke, za razliku od vršnjakinja iz Mađarske i drugih zemalja, umesto na profesionalnoj stazi i dalje treniraju na parkinzima. To ih, međutim neće sprečiti da već od ove nedelje nastave sa pripremama za predstojeća domaća i međunarodna takmičenja.

 


Povezane vesti

Mina Đorđević i dalje košarkašica Studenta

Mlada talentovana niška košarkašica, Mina Đorđević, odbila je unosnu ponudu slovenačkog Triglava iz Kranja sa željom da nastavi da se

“Sportske igre mladih” jer “igra je zakon” (VIDEO)

U skladu sa merama Vlade Srbije i preporukama u vezi sa COVIDOM 19 u Srbiji se održavaju Sportske igre mladih.

Osnovne škole Stefan Nemanja i Ratko Vukićević pobednici niške divizije Junior NBA lige (VIDEO)

Petaci iz 5 niških oswnovnih škola imali su priliku da se ove godine okušaju u juniorskoj NBA ligi, koju je

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.