Josić do titule, dirigent Dinamikovog uspeha!

 

U Kragujevcu je minulog vikenda održan završni turnir Roda Juniorske lige Srbije u košarci. Titulu je osvojio beogradski Dinamik koji je u finalu savladao ekipu Borca iz Čačka rezultatom 74:62.

 

Tvorac titule Dinamika je Nišlija Milan Josić, trener Dorćolaca. Niški stručnjak je vodio svoje mlade košarkaše do velikog podviga, a put do pehara uopšte nije bio naivan. Josić je do trofeja stigao pobedama nad beogradskim večitim rivalima Partizanom u četvrtfinalu i Crvenom zvezdom u polufinalu, a u finalu je savladao ekipu Borca.

 

 

Milan Josić je i gradu Nišu doneo jedinu titulu u muškoj košarci, 2006. godine bio je šampion Srbije i Crne Gore u kadetskoj konkurenciji kada je trenirao ekipu Ergonoma, generaciju igrača rođenih 1990. i 1991. godine.

 

Josić se trenerskim poslom bavi 29 godina, kruna karijere mu je bila vođenje kadetske reprezentacije Srbije 2016. godine. U Nišu je bio trener i jedan od osnivača Nibaka, kluba mlađih kategorija. Godinama je pravio zapažene uspehe, skoro svakoj generaciji igrača taj klub je dao bar jenog reprezentativca mlađih kategorija. Ipak, Josić je Niš napustio nezadovoljan odlukom Košarkaškog saveza Srbije da škole košarke koje nemaju seniorske ekipe ne mogu učestvovati sa mlađim selekcijama u najkvalitetnijim takmičenjima. Ta odluka KSS je uticala na to da Josić prvo ode u Vršac, a nakon toga i u čuveni italijanski Vareze u kome je bio do pojave korona virusa. Što se seniorskih timova tiče utisak je da u Nišu nikada nije dobio pravu šansu, a izuzetak je period pre odlaska u Dinamik kada je Josić kratko bio trener Marinosa u Prvoj regionalnoj ligi Srbije.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.