Mladi niški tekvondisti odlični na Imperium openu

Proteklog vikenda u Novoj Pazovi održan je tradicionalni Imperium open takmicenje u tekvondou. Nastupilo je 560 takmičara iz 7 zemalja, a među njima i borci tri niška kluba: Asteriks, Feniks i Ramin.

 

Posebno dobar nastup imali su dečaci iz kluba Feniks – Mihajlo Jevtić i Vukman Perović. Mihajlo je u kategoriji dečaka 8-9 godina A klase do 25kg ostvario tri ubedljive pobede i popeo se na najviše postolje. do zlata je nakon dve ubedljive pobedu u istom uzrastu, ali u kategoriji do 31kg stigao i Vukman Perović. Njih dvojica su tako dovela Feniks ekipno na prvo mesto u konkurenciji dečaka 8-9 godina A klase.

 

Ako tome dodamo da je Jakov Đorđević iz Tekvondo kluba Ramin iz Niša u istom uzrastu dečaka 8-9 godina A klase, ali u kategoriji do 36kg, takođe stigao do zlata, dolazimo do toga da su Nišlije potpuno dominirale u ovom uzrastu. Ekipa Ramina došla je do još dve bronzane medalje, doduše u B klasi njih su osvojili Jana Živković i Ilija Dimitrijević takođe u uzrastu 8-9 godina.

 

 

 

Najbrojniju ekspediciju iz Niša imao je Tekvondo klub Asteriks. Čak 17 takmičara ovog kluba nastupilo je na turniru u Novoj Pazovi. U A klasi osvojili su 2 zlata i 3 bronzane medalje, dok su u B klasi osvojili čak 8 medalja (1 zlato, 3 srebra i 4 bronze).

 

Do zlata u A klasi stigli su Teodora Jovanović (pionirke 10-11 godina -40kg) i Andrija Obradović (kadeti -49kg). Dok su bronze osvojili Nađa Cvetanović, Nikolija Živković i Dušan Ković.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.