Memorijal “Sećanje na Baneta Milačića” (VIDEO)

Turnirom u ženskoj košarci 12. i 13. septembra nastavlja se projekat “Sećanje na Baneta Milačića” u organizaciji Košarkaškog saveza Grada Niša. Na turniru pored domaćina, ekipe UŽKK Student koja je i realizator ovog projekta, učestvuju još i tri izuzetno jake ekipe iz najjače srspke lige. Niš će ugostiti timove 021 iz Novog Sada, Crvenu zvezdu iz Beograda i Kraljevo.

 

Turnir će se u subotu i nedelju odigrati u sali OŠ “Dušan Radović” u niškom naselju Duvanište. Na otvaranju turnira u subotu od 16 časova snage će odmeriti domaći Student i 021 iz Novog Sada, dok će 18 časova svoj meč odigrati Kraljevo i Crvena zvezda. U nedelju se od 11 sati igra meč za treće mesto, dok je finale po planu na programu u 13 časova.

 

Ovaj turnir će predstavljati izuzetnu proveru ekipama pred početak nove sezone u Prvoj ženskoj košarkaškoj ligi u koju niški Student nakon par godina bledih partija ulazi sa većim ambicijama. Cilj ljudi iz kluba je da u nekom narednom periodu ponovo vrate Student u vrh domaće košarke, upravo na mesto na kome je i bio u vreme dok je u njemu radio pokojni Branislav Bane Milačić, u čiju čast se ovih dana organizuju košarkaška dešavanja.

Branislav Bane Milačić je kao trener radio gotovo tri decenije u Nišu, uglavnom kao trener ženskog košarkaškog kluba Student, ali je u dva navrata po dve godine bio i trener košarkaša Studenta i u oba slučaja dovodio ih do višeg ranga takmičenja. Košarkašice Studenta je prvi put u istoriji uveo u Prvu ligu tadašnje SFRJ, a ostaće upamćeno četvrto mesto u velikoj Jugoslaviji i polufinale međunarodnog Kupa Lilijane Ronketi (jedino učešće niških košarkaških klubova u evropskim takmičenjima). Pod njegovom trenerskom palicom više od 20 igračica igralo je za reprezentaciju, mada bi taj broj bio i veći da po ključu nisu morale da u saveznom timu budu i igračice iz ostalih jugoslovenskih republika. Milačić je preminuo 2017. godine u Bugarskoj gde je živeo i radio od 2002. godine.

 

Podsećamo, u okviru projekta “Sećanje na Baneta Milačića” 3. septembra već je tribinu održao jedan od najtrofejnijih i najboljih svetskih košarkaških trenera, Svetislav Kari Pešić, a isti stručnjak će po najavama tokom meseca ponovo biti gost Niša i tom prilikom će održati jedan pokazni trening.

 

Osim ženskog turnira koji je pred nama, u planu organizatora projekta je i jedan jak turnir u muškoj košarci. Organizator projekta “Sećanje na Baneta Milačića” je Košarkaški savez Grada Niša, a realizatori projekta su Košarkaški klub Fer-plej i Ženski košarkaški klub Student.

 

Medijski partner turnira je portal Sport juga na na kome ćete moći u direktnom prenosu da pratite finalni meč turnira.

 

SEĆANJE NA BANETA MILAČIĆA:

SUBOTA 12. septembar:
021 – Student (16 časova)
Kraljevo – Crvena zvezda (18 časova)

NEDELJA 13. septembar:
utakmica za treće mesto (12 časova)
finale (14.30 časova)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.