Milan Josić u Libiji

Košarkaška sezona ulazi u završnu fazu, ali tržište ne miruje, prelasci su aktuelni, a srpska struka je i dalje više na ceni van domaćih granica nego u Srbiji.

 

Milan Josić i Zoran Cvetanović putuju u Libiju, u grad Bengazi gde će preuzeti kormilo kluba Ahli Bengaz. Cvetanović će raditi sa seniorima, a Josić sa kadetskom i juniorskom ekipom.

 

“Idemo “trbuhom za kruhom”, dobili smo korektnu i konkretnu ponudu” – ističe Milan Josić u izjavi za naš portal.

 

Josić je sezonu započeo u Marinosu iz Niša, jednom od najmlađih niških klubova koji se sa uspehom takmiči u Prvoj regionalnoj ligi. Minulog leta je bilo veliko iznenađenje kada je trener takvog renomea preuzeo klub koji se afirmiše na domaćoj sceni.

 

“Ni sada, a ni pre nisam dobio priliku da radim u vodećem klubu niške košarke. Zahvaljujem se Marinosu koji se nije ustručavao da me pozove. Ponosan sam na posao koji smo tamo uradili, uživao sam na treninzima” – kaže Josić.

 

Milan Josić ima bogatu trenersku karijeru čija je kruna rad sa kadetskom seniorskom reprezentacijom Srbijee. Iz srpske košarke je otišao nezadovoljan, nakon što je Košarkaški savez Srbije doneo odluku da škole košarke (timovi koji nemaju ekipe u seniorskom rangu) ne mogu da učestvuju u najjačim takmičenjima mlađih kategorija, jedinstvenim juniorskim i srpskim ligama. Tada je Josić prekinuo rad u Nibaku gde je imao kontinuitet i dobrih rezultata, ali i u svakoj generaciji igrača rođenih od 1995. pa do 2002. bar jednog minimum na širem spisku reprezentacije. Otišao je u Italiju i radio sa mlađim kategorijama čuvenog Varezea sve do početka korona virusa kda se vratio u Srbiju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.