AKL: Sve je spremno za međunarodni spektakl

Još malo vremena je ostalo do velikog košarkaškog spektakla amaterske košarke. Za vikend 21. i 22. aprila u Nišu zakazan je humanitarni”Olstar” turnir na kome će, pored domaćina iz Amaterske košarkaške lige Niša (AKL), učestvovati još i odabrane selekcije Corn Lige (Beograd), AKOL (Bosna i Hercegovina) i K40 (Slovenija).

Prvog dana, u subotu, sve će se održavati u “kući” Amaterske košarkaške lige Niša, Osnovnoj školi “Ivo Andrić”. Od 13 časova će se u polufinalnom meču sastati “Corn Liga” iz Beograda i “K40” iz Slovenije. U drugom polufinalu sastaće se stari “rivali” i sada već prijatelji iz selekcija niške AKL i AKOL iz Kalesije (Bosna i Hercegovina). Zaljubljenici u košarku iz Kalesije su već bili gosti Niša pre dve godine, a prošlog leta su i Nišlije uzvratile posetu. Ta utakmica se igra od 15 časova.

Finale se igra u nedelju 22. aprila u sali Osnovne škole “Dušan Radović” koja može primiti veliki broj posetilaca kakav se očekuje na ovom događaju. Pobednici polufinalnih duela sastaće se od 14 časova, a tog završnog dana turnira organizatori su pripremili i niz pratećih događaja, poput takmičenja u šutiranju trojki i zakucavanjima.

Turnir kao i svake godine ima humanitarni karakter, zbog toga je sklopljena saradnja sa Udruženjem „Porodična Filharmonija“ iz Niša, za vreme trajanja turnira prikupljaće se novac za neku od dečjih ustanova po njihovom izboru.

“Sve je spremno za treći po redu susret najboljih selekcija igrača amatera u regionu. Ove godine je malo promenjen format takmičenja, imamo i nove učesnike, naše drage goste iz Beograda i zemalja regiona. Moram da napomenem da bi veliki broj ljudi koji dolaze u baš grad bilo nemoguće ugostiti bez pomoći naših prijatelja iz firme “INGSOFTWARE” koja je i generalni sponzor turnira. I ove godine turnir rima humanitarni karakter pa će cena za ulaz na finalni dan biti simboličnih 100 dinara, a ko bude želeo može platiti i više. Sav prihod ići će Dečjem centru u Nišu. Očekujem sjajnu zabavu i pozivam sve da u nedelju kvalitetno vreme provedu u sali Osnovne škole “Dušan Radović” “– izjavio je Miloš Jovanović, jedan od organizatora turnira.

Ovim turnirom Amaterska košarkaška liga Niša postavlja nove standarde u svetu amaterske košarke, o gradu na jugu Srbije će se još jednom u superlativima pričati van granica naše zemlje. Sportski entuzijasti koji upravljaju ligom svake godine uvode pozitivne novine, a turnir će biti i odličan uvod za završnicu takmiarskog dela lige, odnosno “Fajnal for” koji će se održati početkom maja u dvorani “Čair”.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.