Marinos realizovao još jednu akciju za najmlađe košarkaše (VIDEO)

 

Kompanija “Mozzart” je u niškom Sportskom centru “Šivara” organizovala “Otvoreni čas košarke”, a na njemu je prisustvovalo oko 60 dečaka i devojčica uzrasta od sedam do deset godina. Specijalni gosti bili su proslavljeni košarkaški reprezentativac Željko Rebrača i aktuelni član našeg nacionalnog tima, najbolji niški košarkaš svih vremena, Stefan Jović.

 

„U svakom gradu bi trebalo da postoje ovakve škole, jer mnogo porodica ne može da priušti treninge deci. Ovo je i sjajan način da ih motivišemo da se bave sportom. Videli smo mnogo talentovanih devojčica i dečaka i nadam se da će se baš na ovom terenu izroditi neki novi biser. Hvala Mozzartu na svim idejama, a Marinosima na uslovima koje su omogućili deci“, istakao je Stefan Jović.

 

Dečaci i devojčice su pokazali svoje veštine, a Rebrača i Jović su im pomagali praktično na terenu, ali što je značajnije, dali su im i vredne savete koji će im sigurno biti od koristi.

 

„Najvažnije je da razviju ljubav prema košarci, da daju sto odsto i da veruju. Biće mnogo uspona i padova, ja sam se često pitao da li da odustanem, ali uvek je košarka bila iznad svih problema. Imao sam veliku podršku porodice i to je savet i za roditelje, da budu uvek uz svoje klince i da ih podrže“, rekao je Jović.

 

 

Željko Rebrača, jedan od najboljih centara sveta tokom devedesetih i osvajač medalja na najvećim takmičenjima, prvi put je uzeo loptu sa 14 godina, što je dokaz da za sport nikada nije kasno.

 

„Svi ovi klinci na prvom mestu treba da postani dobri ljudi, a onda mogu da uspeju bilo gde. Sport zbližava ljude, uči te onim osnovnim principima života, a da li će neko na kraju biti i vrhunski sportista, nije toliko važno. Bitno je samo da postoje ovakvi projekti, da motivišemo decu. U moje vreme je sve bilo drugačije, menjao sam šinobuse i autobuse da bih došao na trening, ali mi ništa nije bilo teško. Imali smo energije, sve je bila igra. A ono što se posle dogodilo je samo posledica svega toga. Zato svako treba da sanja najveće snove, a ako su posvećeni i vole ono što rade, mogu i da ih ostvare“, naglasio je Rebrača.

 

 

Deca i prisutni roditelji nisu krili oduševljenje ovom akcijom. Sva deca koja su prisustvovala treningu narednih šest meseci će besplatno trenirati košarku dva puta nedeljno. Treninzi će se održavati u maju i junu, a nakon letnje pauze će se nastaviti u periodu od septembra do kraja decembra. Treneri su Marko Milović i Nikola Bogdanović iz Marinosa.

 

„Sa decom će raditi iskusni treneri košarke. Imamo uigran tim koji se stalno nadograđuje, naša škola je poznata po stručnom radu, ispravnoj metodici i pedagoškom pristupu. Pre nešto manje od 4 godine kada je jedna grupa iskusnih entuzijasta formirala KK Marinos, ideja je bila upravo ova, da vratimo sport deci i uspostavimo socijalno-ekonomsku ravnotežu iz nekih srećnijih vremena. Da deci na treninzima sve bude obezbeđeno, od dresova, rekvizita, napitaka… Uz pomoć Mozzarta ta ideja se ostvarila i ne možemo biti srećniji“, istakao je Miloš Dimitrijević, generealni sekretar KK Marinos.

 

Košarkaški klub Marinos je realizovao ovaj projekat i još jednom omogućio najmlađim ljubiteljima košarke da besplatno uče i istovremeno uživaju u sportu. Čelnici kluba su uložili veliki napor da ovu akciju dovedu u Niš, na kraju su u konkurenciji skoro svih većih srpskih gradova u tome i uspeli. Podsećamo, kompanija “Mozzart” je ovu akciju pokrenula u fudbalu, rukometu i košarci. Gradovi domaćini za fudbal i rukomet su Beograd i Aranđelovac, dok je angažovanjem Marinosa Niš dobio šansu da bude domaćin danas početnicima, a nadamo se u budućnosti, nekim novim asovima srpske košarke.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.