Nakon 13 godina “Zdravlje” opet u eliti

Leskovac je u subotu 17. aprila bio domaćin “ol-star” utakmice između košarkaša Zdravlja i odabrane selekcije Druge muške lige Srbije. Povod za revijalnu utakmicu je promocija ekipe Zdravlja u Košarkašku ligu Srbije i dodela pehara za osvojeno prvo mesto u Drugoj muškoj ligi Srbije za sezonu 2020/21. Leskovčani se u elitni rang srpske košarke vraćaju nakon 13 godina.

 

U zvaničnom delu igračima i stručnom štabu Zdravlja dodeljene su zlatne medalje i pehar Košarkaškog saveza Srbije namenjen šampionu Druge lige. Medalje i pehar dodelili su gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i potpredsednik KSS zadužen za takmičenja, Dušan Projović.

 

Pre početka meča dodeljeni su pehari najboljem igraču i najboljem treneru lige, po izboru trenera drugoligaških klubova koji je organizovao specijalizovani košarkaški “MVP” portal. Za najboljeg igrača izabran je Eldan Bjelak, krilni centar zdravlja, dok je najbolji trener Lazar Spasić, strateg šampiona iz Leskovca. Selekciju Druge lige sa klupe je predvodio Marko Boras, trener beogradskog Slodesa, ekipe koja se uz Zdravlje plasirala u viši rang.

 

 

Revijalni meč je protekao u odličnoj organizaciji domaće ekipe, viđeno je dosta atraktivnih poteza, a u utakmici u kojoj rezultat nije bio u prvom planu na kraju je slavila odabrana selekcija Druge lige rezultatom 84:72.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.