Nacional kup 2017 – fudbal za osam generacija (VIDEO)

Devedeset ekipa, mahom sa jugoistoka Srbije, ali i šire, otpočelo je svoje fudbalsko nadmetanje na Nacional kupu koji se, po prvi put, održava u Nišu. Osam generacija, od 2003. do 2010. godišta, bori se, dan za danom, na terenu Mašinca za titulu generacijskog pobednika. Prvi dan takmičenja bio je rezervisan za učesnike generacije 2004, a prvi pobednički pehar podigla je ekipa kluba Filip Filipović. Finale je bilo jako kvalitetno, ali je ipak završeno bez golova, pa je usledilo izvođenje jedanaesteraca. Golmani oba tima su briljirali, a posebno golman pobedničkog tima, Uroš Kitanović koji je učinio nesvakidašnji podvig odbranivši sva četiri penale.

Tim Čukaričkog izborio je drugo mesto, a gosti iz Beograda prezadovoljni su organizacijom i uslovima takmičenja, ali i zadivljeni fudbalom koji se igra na jugu Srbije.

Sam organizator, Fudbalski klub „Nacional“, koji je pobedom nad ekipom niškog Reala zauzeo 3. mesto, takođe ima svoje adute u svakoj takmičarskoj generaciji.

Realizaciju turnira pomogli su, između ostalih, Sportski savez Niša i Opština Crveni krst.

„Nacional kup“ održava se do 22. juna, a poslednji takmičarski dan predviđen je za najmlaće učesnike koji su rođeni 2010. godine.

Opširnije u prilogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.