Košarkaši Pirota počeli pripreme za novu sezonu (VIDEO)

Košarkaški klub Pirot je u ponedeljak 14. avgusta krenuo sa pripremama za sezonu 2017/18 u Drugoj muškoj ligi Srbije. Trener Marko Spasić na početku radi sa igračima iz prethodne sezone, a njima je priključio veliki broj juniora koji su tokom čitavog leta bili pod budnim nadzorom stručnog  štaba Piroćanaca.

Piroćanci će tokom sledeće nedelje dovesti pojačanja za predstojeće izazove, a u odnosu na prošlogodišnji sastav nedostaju dva igrača, plejmejer Nikola Ristić i bek Dušan Filipović. Filipović je pojačao konkurenta Piroćanaca ove sezone, ekipu Novog Pazara, a u Pirotu je proveo šest sezona i stekao potpunu afirmaciju, pa mu se trener Marko Spasić posebno zahvalio na dosadašnjem boravku u klubu.

I u izazovima koji ih čekaju glavni adut ekipe biće verna publika u dvorani „Kej“, kao i dobra atmosfera među igračima koja godinama krasi ovaj kolektiv, a za koju su najzaslužniji iskusniji prvotimci.

Početak Druge lige zakazan je za 1. oktobar, a iako se, zbog haotične situacije u rukovodećim strukturama srspke košarke, još uvek ne znaju imena svih učesnika, očigledno je da će drugoligaški rang takmičenja činiti veoma respektabilne ekipe. Piroćancima je zagarantovana još jedna sezona u kojoj će ljubitelji košarke uživati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.