Kinezis nastavio da obara rekorde

 

Na seniorskom državnom prvenstvu u džudo održanom u subotu u Sportskom centru Šumice u Beogradu, takmičari niškog Kinezisa još jednom su postigli neverovatan rezultat oborivši dosadašnji record po broju medalja. Naime, oni su se u Niš vratili sa čak 8 medalja od čega su tri bile zlatnog sjaja.

 

Na takmičenju je učestvovalo oko 200 najboljih džudista i džudiskinja naše države, a takmičari Kinezisa su opet dokazale da se u gradu na Nišavi trenira džudo na najvišem nivou. Zlata za niški klub osvojili su Nevena Milić (-48kg), Đorđe Stanojević (-81kg) i Igor Vračar (+100kg). Novi nacionalni vicešampioni su Ćirić Mihailo (-90kg) i Stojkov Aleksandar (-100kg), dok su bronzu u Niš doneli Simić Veljko (-60kg), Aleksa Krstić (-66kg) i Andrija Stošić (+100kg).

 

Treba dodati da je ovoliki broj medalja Kinezis doveo na mesto najuspešnije muške ekipe na prvenstvu Ispred Crvene zvezde, Beograda, Rakovice, Partizana i Novog Sada.

 

Uspeh Nišlija je dopunio i Džudo klub Niš koji je na Prvenstvu nastupio samo sa jednim takmičarem, ali zlata vrednim. Njihov takmičar Aleksa Nikolić u kategoriji do 60 kg stigao je do šampionske titule.

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.