Razigrana Naisa rasturila i Vojvodinu i ostala na vrhu tabele (VIDEO)

Lider na tabeli Super lige, ekipa Naise pružila je izvanrednu partiju i ubedljivo slavila protiv ekipe Vojvodine rezultatom 48-34 (23-15).

 

U sali OŠ „Miroslav Antić“ u Nišu odigrana je rukometna utakmica kakva se retko viđa. Viđena je prava fajterska borba dve ekipa spremne za nadigravanje, uz mnoštvo atraktivnih odbrana, lepih poteza, golova za TV špice…

 

S jedne strane ekipa Vojvodine osokoljena osvojenim bodom protiv Bekamenta, a sa druge strane ekipa Naise koja je taj isti Bekament bukvalno pregazila.

 

I jedna i druga ekipa od samog starta forsirale su „brzi“ centar, a kako i rezultat pokazuje u toj  i takvoj borbi uspešnija je bila ekipa Naise.

 

Sam početak nagoveštavao je lepu rukometnu predstavu. Ispipavanje pulsa dve ekipe je preskočeno, pa se od samog  starta igralo punom snagom.

 

Osetniju prednost igračice Naise stekle su polovinom prvog poluvremena (14 minut) kada su povele sa 11:7. Dve vezane odbrane Milene Petković omogućile su lake golove Dunji Tasić i Mariji Filipović.

 

Kako je utakmica odmicala Naisa je samo povećavala i do poluvremena stigla do 8 golova prednosti (23-15).

 

U drugom delu je nastavljeno sa brzom igrom, a trener Ljubomir Obradović ukazao je šansu gotovo svim igračicama. Na golu je uspešnu Milenu Petković zamenila najpre Milica Mitić, a onda je šansu dobila i Katarina Ivanović.

 

Golmanke su dobro branile, a posebno nadahnuto odigrale su igračice Naise u polju. Koja god da je dobila šansu- pružila je maksimum na terenu.

 

Odigrala je Naisa timski perfektno.  Odlična partija očekivala se od  Simone Stojanovske, Dunje Tasić i Katarine Radović, ali su sjajnu rolu pružile i Olivera Nikolić, Jelena Đurović, Tea Petković…Ipak, otkrovenje večeri svakako je bila Sara Stankovski koja je za 15-ak minuta na terenu postigla 8 golova iz isto toliko pokušaja. S pravom je proglašena za igračicu utakmice.

 

Kod gošći se istakla Jelena Zečević sa 10 golova, dok se Jovana Veličković  7 puta upisala u strelce. Na kraju, mogla je samo da čestita rivalu.

 

Na kraju, na semaforu je stajalo 48-34 za Naisu. Mile Zečević, trener Vojvodine nije bio nezadovoljan izdanjem svoje ekipe i pored visokog poraza.

 

Neugodna Vojvodina je savladana i to njihovim oružjem, brzinom i snagom. Zadovoljstvo nakon utakmice nisu kriile ni igračice, ni trener Naise. Viđena je zaista, šampionska partija Naise.

 

Ekipa Naise je tako zabeležila i 6-u uzastopnu pobedu u prvenstvu i s pravom je na čelu tabele. U narednom kolu ekipa iz Niša gostuje ekipi Zaječara.

 

Niš, sala OŠ“Miroslav Antić“. Bez gledalaca. Sudije: Miloš Jevtić, Đorđe Jevtić (Lazarevac). Isključenja: Naisa 12 minuta, Vojvodina 4 minuta. Sedmerci: Naisa 6 (4), Vojvodina 5 (5).

 

ŽRK NAISA: Petković 7 odbrana, Mitić 5 odbrana, Ivanović 2 odbrane, Tea Petković 2, Đurović 3, Radović 7, Stojanovska 7, T.Petković 1, M.Petković, Stankovski 8, Stamenković, Nikolić 6, Filipović 6, Sukur 2, Tasić  4, Gakidova 2.

 

ŽRK VOJVODINA: Radojčić 10 odbrana, Guteša 3 odbrane, Vulić, Žarković 5, Lovrić, Đukić 2, Knežev, Lazić 2, Ivošević, Berak 1, Veličković 7, Lazić 7, Zečević 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.