Kako je biti “freestyle” košarkaš u Nišu?

Svi koji prate portal “Sport juga” znaju da je jedan od prioriteta redakcije, uz promociju sporta i zdravog života, isto tako i predstavljanje mladih sportista, bez obzira za koju veštinu su se opredelili.

 

Danas vas upoznajemo sa Strahinjom Straletom Čauševiće, niškim “fristajlerom”. Čauševiću je košarka sport broj jedan, a ima veoma zanimljiv hobi kojim je počo da se bavi pre pet godina.

 

U jednom peridou 2016. godine se nisam aktivno bavio košarko i tada sam da bih upotpunio vreme poželeo da probam nešto novo. Ukucao sam u pretraživač na internetu “Freestyle basketball” i tako je počelo.

 

Nakon toga je bio uporan, proveo dosta vremena vežbajući i na priloženim snimcima može se videti i koliko je vešt sa loptom.

 

 

“Uzore nemam, kao mlađi sam gledao klipove drugih “fristajlera” i dodavao nešto svoje. A danas, danas radi mašta. Mašta je najbitnija, mada bih ispred nje stavio glavni sastojak, a to je volja. Imao sam dosta javnih nastupa, svaki mi je značajan i poseban, što zbog prevelike treme, ali i zbog ulepšavanja čina. Nastupao sam na raznim niškim manifestacijama i u tv emisijama: Igre na vodi, Budi human, Dođi na amfi, Ja imam talenat… Cilj mi je da se u budućnosti oprobam na turnirima za “fristajl”. Ne mogu da garantujem uspeh, ali želim da budem bogatiji za to iskustvo.”

 

Ne zna da li se u Nišu još neko bavi ovom veštinom, ali ukoliko neko želi da se oproba, Čaušević je otvoren za saradnju i pomoć.

 

“Iskreno, nisam čuo da se još neko bavi “fristajl” košarkom u Nišu. Ako neko želi, uvek sam raspoložen za druženje i savete. Što se mene tiče, niko mi nije pomagao. Dobijao sam neke savete viruelno, ali sam na javi svaki korak uradio sam. Povređivao sam se više puta, ali nisam odustajao. Za trening odvajam dosta vremena, nekad je to dva do tri sata dnevno, a nekad bude i po šest sati.”

 

Strahinja Čaušević se bavi i aktivno košarkom, član je Košarkaškog kluba Trijumf iz Niša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.