Kajakaši niškog Gusara dominirali na prvenstvu Srbije

Kajakaši niškog Gusara dominirali na prvenstvu Srbije

 

Mioš Jevtić 5. put zaredom seniorski prvak države u slalpmu na divljim vodama

 

Proteklog vikenda na stazi “Buk Grmčić” kod Kraljeva, u organizaciji Kajakaškog Saveza Srbije održano je Prvenstvo Srbije u slalomu na divljim vodama za sve ktegorije. Kajakaši niškog “Gusara” očekivano si postigli odlične rezultate. Pre svega dominirali su u najjačoj seniorskoj konkurenciji, u kojoj se Miloš Jevtić petu godinu za redom okitio zlatom. Srebro je pripalo njegovom klupskom drugu Marku Đorđeviću kome je ovo prva seniorska godina, dok je iskusni Dušan Stoljković, takođe član Gusara, zauzeo odlično 4. mesto.

 

Odlične rezultate postigli su i Marko Kesić (8. mesto) i Vuk Stamenković (11. mesto). U kategoriji kanua Aleksandar Janjić se okitio srebrnom medaljom. U timskim vožnjama ekipa Gusar 1 (Jevtić M./Đorđević/Stoiljković) zauzela je 1.mesto, a ekipa Gusar 2 (Jevtić A./Kesić/Stamenković) okitila se bronzom.

 

U juniorskoj konkurenciji Andrija Jevtić u prvoj juniorskoj godini osvojio je zlatnu medalju, a Petar Radojković, kao kadet, obezbedio je sebi bronzu. U kategoriji kadeta Petar Radojković zauzeo je 2.mesto, dok je Lazar Cvetković u kanuu uzeo zlato u kadetskoj konkurenciji.

 

U klubu ističu da su veoma zadovoljni postignutim rezultatima, ali da se ništa manje nije ni očekivalo, imajući u vidu da u poslednjih 7 godina zlata u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji odlaze za Niš, a i Marko i Milos dobrim rezultatima na izbornim trkama za reprezentaciju Srbije ne dozvoljavaju konkurenciji postizanje norme, tako da su oni vec drugu godinu jedini seniorski reprezentativci Srbije.


Povezane vesti

Savršenom sezonom stonoteniseri Železničara izborili Super ligu (VIDEO)

Stonoteniski klub „Železničar“ iz Niša potvrdio je dominaciju u Prvoj ligi Srbije pošto je u 17. kolu savladao i ekipu

Niš postao važna tačka na mapi paraglajderista iz celog sveta (VIDEO)

Niš je još jednom domaćin najboljim evropskim i svetskim paraglajderistima. Sa poletišta Višegrad iznad sela Oreovac u opštini Pantelej, kao

Revija ženske odbojke završena pobedom Kuršumlije (VIDEO)

Zahvaljujući Odbojkaškom klubu Stampedo Niš je minulog vikenda bio grad odbojke. Na tradicionalnom Stampi turniru za mlađe pionirke nedmetalo se

No comments

Write a comment
No Comments Yet! You can be first to comment this post!

Write a Comment

<

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.