IT košarkaška liga: Košarkaška rapsodija Badin Softa

 

Odigrano je deseto kolo i u Badinovoj IT košarkaškoj ligi Niša. Bilo je dosta uzbudljivo, strelci su bili raspoloženi, ekipe spremne, ali smo u ovom kolu videli i dosta borbe, žara i pojačanog sportskog duha kod većine ekipa. Čini se da ovo takmičenje prija radnicima u IT industriji i deluje kao da će iz sezone u sezonu njegova popularnost rasti. Evo kraćih izveštaja sa utakmica odigranih minulog vikenda.

 

HTec Group vs. Badin Soft 22:58 – Možda je konačno došlo vreme da se upali alarm u ekipi HTec-a. Ponovo su upisali poraz, ali nikada nisu izgubili ovoliko ubedljivo. Badin je bio sam na terenu i na momente je delovalo kao da imaju trening utakmicu. Gosti su tek nakon postignutih 18 poena u nizu od prvog sudijskog zvižduka dozvolili protivniku prve poene, te odmah stavili do znanja ko će slaviti na ovom susretu. Goste je predvodio Filipović koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača kola. On je postigao 22 poena kojima je dodao i 11 skokova. Ali, treba istaći i partiju Jovanovića koji bi, da je utakmica potrajala još četvrtinu, verovatno zabeležio trip dabl. Ovako je na svom kontu ostavio 7 poena, 8 asistencija i 9 skokova. Kod domaćih je Stošić upisao gotovo polovinu poena svoje ekipe, a dodao je i 7 skokova.

 

TraceOne-Diffine vs. Syrmia 33:27 – Ekipa koja je najprijatnije iznenađenje ovog takmičenja. Krenuli su tiho, gotovo neprimetno, dresove odradili tek nakon nekoliko kola, stidljivo pristupali svakom meču, a posle deset odigranih kola eto ih na vrhu tabele. Momci koji igraju možda i najlepšu timsu košarku u ligi, predvođeni sjajnim strelcem Krstićem proteklog vikenda savladali su verovatno najborbeniju ekipu takmičenja Syrmiu. Krstić je i na ovom susretu bio na visini zadatka i dabl dabl učinka, imao je 15 poena i 11 skokova, a društvo mu je pravio sve bolji Spasić sa 13 poena. Kod poraženih najviše se istakao dvojac Kocić – Nikolić sa 11 odnosno 10 poena, ali mora se pomenuti i katastrofalan šut za tri poena inače odličnog strelca Nikolića, na ovoj utakmici samo 2/12.

 

Better Collective vs. Telekom Srbija 35:36 – Tvrda utakmica sa dosta kontakta i dosta seckanja igre. Domaćini su vodili tokom čitavog susreta, ali borbeni gosti su uspeli da preokrenu rezultat u poslednjoj četvrtini i nakon jedne gluposti plejmejkera Milenkovića koji je zaradio tehničku grešku u poslednjim sekundama susreta i poslao na liniju za slobodno bacanje nepogrešivog Kovačevića koji je tako doneo svojoj ekipi bitnu pobedu u borbi za plej of na kraju sezone. Ekipa BC-a je započela odlično svoju kampanju u takmičenju ove sezone, ali vezali su tri utakmice bez pobede, te će morati ponovo da nađu svoju formu ukoliko žele da se bore za tron. Najefikasniji u domaćem sastavu je bio Nikolić kome je jedan skok nedostajao za dabl dabl učinak (14 poena, 9 skokova), a kod gostiju najefikasniji bio je Kostić sa 16 poena, ali uz jako loše procente šuta iz igre.

 

 


 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.