Nais prvak Lige košarkaša u kolicima Srbije

 

Poslednjeg takmičarskog dana Lige košarkaša u kolicima Srbije (LKKS) u dvorani „Mega fektori“ odigrane su poslednje dve utakmice u kojima je ekipa Naisa prvo savladala Mačvu BN sa 55:40, a potom je i ekipa Mega Despota takođe nadigrala tim iz Bogatića sa 48:43.

 

Na taj način, Nais je postao šampion, drugo mesto pripalo je ekipi Mega Despota, dok su treću poziciju zauzeli košarkaši u kolicima Mačve BN.

 

 

Takmičarski dan LKKS u prelepoj beogradskoj dvorani Mega factory počeo je svečanim otvaranjem, nakon čega je usledila utakmica između KKK Mačva BN01 iz Bogatića i KKK Nais iz Niša. Usled otkaza zbog povreda i bolesti, klub iz Bogatića je nastupio na turniru u Beogradu sa samo šest igrača. Jako su loše počeli meč, što su Nišlije iskoristile i prvu četvrtinu završile sa ubedljivih 12 poena razlike (2:14). U drugoj četvrtini Mačva je parirala Naisu, ali su je ipak dobile Nišlije sa dva koša razlike (10:12), pa se na poluvreme otišlo sa 14 poena razlike za Nais (26:12). Najefikasniju, treću četvrtinu,  košarkaši u kolicima iz Mačve su dobili je sa 6 poena razlike (16:10), pa se u poslednju četvrtinu koševima Borisa Cvjetkovića sa poslednjim zvukom sirene ušlo sa prednošću Nišlija od samo osam poena (34:26). Ipak, „duža“ klupa, raspodela minutaže, organizovanija i efikasnija igra Naisa na početku poslednje četvrtine(13:2 za samo prva dva i po minuta) nije dozvolila da bude dileme oko pobednika, pa je niški tim pobedio rezultatom 55:40 (poslednja četvrtina 19:12 za pobednika). Najefikasniji igrač u redovima pobednika bioje Nemanja Tadić sa 18 poena, koji je dominirao pod oba koša (9 skokova). Najefikasniji u poraženoj ekipi i na utakmici bio Strahinja Rosuljaš sa 20 poena (uz 9 skokova, 3 asistencije).

 

Trener KKK Nais, prof. Miljan Hadžović, dao je šansu svim igračima.

„Drago mi je što su svi moji igrači dobili šansu i igrali. Bilo je dosta promašaja sa obe strane, utakmica je bila pristojno efikasna, ali borbena i prava takmičarska. Svim igračima iz obe ekipe čestitam na borbi i zalaganju. Želim igračima protivničke ekipe koji su bolesni ili povređeni da se što pre oporave i vrate treninzima.“ – rekao je trener KKK Nais,prof. Miljan Hadžović.

 

Trener KKK Mačva BN01, Boris Cvjetković, zadovoljan je izdanjem svoje ekipe, uprkos porazu za koji ima objašnjenje.

„Igrački deficit i samo šest igrača na raspolaganju je nedovoljno da se neko nosi ravnopravno protiv Nišlija koje su bile u punom sastavu. Nismo mogli da im pariramo u skoku (35:26 u skokovima za Nais), od njihovih centara smo primili 80% koševa. Šut nam je bio lošiji od protivnika (44% : 35 %). Čestitam Nišlijama na pobedi i fer borbi“ – rekao je trener KKK Mačva BN01, Boris Cvjetković.

 

 

KKK Mačva BN01 : KKK Nais 40:55 (2:14, 10:12,16:10, 12:19) 

Dvorana: Mega factory

Gledalaca: 30

Sudije: Cvjetićanin (Apatin), Stanković (Niš), Begović (Bijeljina)

Pomoćne sudije: Krivokuća-Milovanović, Krstić

KKK Mačva BN01: Cvjetković 4, L. Rosuljaš 2, Šarenac 6, Lazić 8, S. Rosuljaš 20, Brkić. Trener: Trifunović, Cvjetković.

KKK Nais: Hadžović, Šimandli, Kostić (kap.), Maksimović 8, Nonković 2, Dinić 3, Marinković 2, Ilić 2, Lazarević 8, Tadić 18, Jovanović 12, Stevanović 2. Treneri: Hadžović, Mihajlović, Stevanović.

 

 

 

Puno zanimljivija utakmica je zatvarala turnir. Domaćini turnira, ekipa KKK Mega Despot odlično je otvorila meč protiv umornih Mačvana i strpljivom igrom dobila početnu četvrtinu sa sedam poena razlike (15:8). Poenterski gotovo izjednačena druga četvrtina je obilovala jakom odbranom sa obe strane (8:7 za Mega Despot), pa se otišlo na poluvreme sa prednošću od osam poena za domaći tim. Identičan poenterski učinak u trećoj četvrtini (11:11), uveo je u poslednju deonicu ekipu domaćina sa prednošću od osam poena (34:26).

 

Najefikasniji igrač u redovima pobednika je bio Nemanja Vukašinović sa 22 poena (i 5 skokova), a u poraženoj ekipi je bio Strahinja Rosuljaš sa poenom manje (uz 7 skokova, 5 asistencija).

 

 

Trener KKK Mega Despot, Damjan Pavle Fucić, zadovoljan je prikazanom igrom protiv Mačvana.

„Kao i gosti iz Bogatića smo imali problem sa povredama, pa smo nastupili sa sedam igrača. Imali smo mogućnost da ih skautiramo kada su igrali protiv Nišlija i strpljivom igrom od početka kontrolisali utakmicu.“ – rekao je trener KKK Mega Despot, Damjan Pavle Fucić.

 

Najbolji igrač KKK Mačva BN01, Strahinja Rosuljaš, ima razlog da pamti ovaj dan u Beogradu.

„Umor i malo igrača na raspolaganju je uticao i na drugi današnji poraz. Ipak, današnji dan pamtimo po sjajnoj organizaciji, prelepoj kultnoj dvorani i gostoprimstvu domaćina iz KKK Mega Despot i KK Mega. Hvala svima na jednom lepom danu u Beogradu.“ – rekao je najbolji igrač KKK Mačva BN01, Strahinja Rosuljaš.

 

 

KKK Mega Despot : KKK Mačva BN0148:43 (15:8, 8:7, 11:11, 14:17)

KKK Mega Despot: Makulović 11, Fucić, Marić, Zelen 5 , Vukašinović 22, Pavlović 8, Batalo 2. Trener:Fucić.

KKK Mačva BN01: Cvjetković 4, L. Rosuljaš 2, Šarenac 10, Lazić 6, S. Rosuljaš 21, Brkić. Treneri: Cvjetković, Trifunović.

 

 

 

Prelepim događajem u dvorani Mega Factory, uz ranije odigranu utakmicu (Nais – Despot 48:31)), stavljena je tačka na ovogodišnju LKKS čiji je pobednik KKK Nais iz Niša.

 

 

Tabela

KKK Nais                       2 0    103:71       4

KKK Mega Despot        1 1    79:91         3

KKK Mačva BN01         0 2    88:98         2

 

 

 

 

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.