IT košarkaška liga: Fazi neporažen i nakon trećeg kola

 

Minulog vikenda odigrano je treće kolo Badin Soft IT košarkaške lige Niša, a već sada se jedna ekipa istakla kao kandidat za titulu šampiona na kraju sezone. Ekipa Fazi je jedina neporažena nakon tri odigrana kola novoformiranog takmičenja i suvereno drži prvu poziciju na tabeli. Ovog vikenda debitovala je i ekipa Ascalab-Webelinx koja je odigrala zaostalu utakmicu drugog kola protiv ekipe HTec i zabeležila svoj prvi trijumf. Evo i izveštaja sa odigranih utakmica.

 

HTec Group vs. Ascalab-Webelinx Games 28:41 – zaostali meč drugog kola odigrale su dve ekipe kojima se predviđa ulazak u doigravanje sa neke visoke pozicije na kraju regularnog dela sezone. Ekipa Ascalab-Webelinx u svojim redovima ima verovatno i dva najbolja košarkaša koji nastupaju u ovom takmičenju, a upravo su njih dvojica i obeležili ovo kolo. Živanović se okitio titulom MVP-a, postigao je 18 poena uz 9 skokova za ukupan indeks korisnosti 26. Pored njega najzapaženiji bio je Petrović koji je uz dva atraktivna zakucavanja nagovestio šta možemo očekivati od njega i njegove ekipe u nastavku takmičenja. Kod poraženih najistaknutiji bio je Tomašević sa 10 poena i 7 skokova.

 

Badin Soft vs. Better Collective 29:32 – treće kolo otvorile su dve ekipe koje će se boriti za sam vrh, a već sada se može reći da će ovo biti jedan od derbija i jedno rivalstvo koje će se nadograđivati u sezonama koje slede. Ekipa Badina vodila je tokom čitave utakmice predvođena sjajnim Filipovićem koji je upisao na svoj konto 12 poena i 9 skokova, ali kada ga je umor savladao nije bilo adekvatne zamene za njega i u poslednjim minutima meča uporna i fizički snažna ekipa BC uspela je preokrene rezultat, prvo sa linije za slobodna bacanja, a zatim i pogotkom u poslednjim sekundama Jovanovića iz vrlo neugodne situacije. Najbolji igrač susreta bio je nezaustavljivi stameni centar Stojiljković koji je zabeležio 17 poena i 5 skokova. Obe ekipe imaju po pobedu i poraz nakon tri odigrana kola.

 

Fazi vs. TraceOne-Diffine 43:33 – svoju rešenost da se okite titulom prvom šampiona IT košarkaške lige Niša iz kola u kolo pokazuje ekipe Fazija koja na krilima svog tria Radenković-Nešić-Trajković melje protivnike i sigurno grabi već sada ka završnici takmičenja. Ni sjajan šuter i izuzetno raspoložen za igru Krstić nije pomogao svojoj ekipi da izbegne poraz na ovom susretu protiv izuzetno snažnog rivala. Fenomenalni Krstić pogodio je čak 5 od šutnutih 7 trojki na ovom susretu, ali nije imao snage da se do kraja bori sa ipak nadmoćnijom ekipom koju je predvodio nezaustavljivi Nešić sa 20 poena i 8 skokova, uz indeks korisnosti 20.

 

Telekom Srbija vs. Syrmia 33:40 –  novo kolo, novi poraz ekipe Telekoma koja će morati da se potrudi da nadoknadi ovaj sada već veliki zaostatak za ostalim ekipama ukoliko želi da zauzme mesto koje na kraju sezone vodi u doigravanje. Iako imaju jedan od najuigranijih tandema lige Kostić-Lazić, ipak ne uspevaju da upišu prve bodove ove sezone. Razlog tome možda leži i u nedovoljno oporavljenom Kostiću koji je srce i motor ove ekipe, ali duga je sezona, verujemo da još uvek nismo videli pravo lice Telekoma. Sa druge strane, Syrmia u svojim redovima ima prekaljeno košarkaško ime Nikolića, koji je bio nerešiva enigma za Telekom na ovom susretu i uz ubačenih 23 poena i sa indeksom korisnosti 19 doneo prvi trijumf svojoj ekipi u ligi.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.