II memorijal “Zvonko i Bane” pripao gostima iz Bugarske (VIDEO)

Košarkaški klub Pirot je po drugi put organizovao memorijalni turnir u čast dve legenede pirotske košarke, Zvonimira Minčića i Branislava Ćirića.

Zvonimir Minčić bio je dugogodišnji igrač i trener, kao i profesor u Ekonomskoj školi, a on je i prvi trener Svetislava Karija Pešića. Branislav Ćirić je takođe ostavio dubok trag kao igrač i trener, ali i generalni sekretar kluba i profesor u pirotskoj Gimnaziji.

Kao i prošle godine, učesnici memorijala “Zvonko i Bane” bili su domaćin Pirot, srpski prvoligaš Beovuk 72, zatim član Druge lige Zdravlje iz Leskovca, a internacionalnu notu turniru dao je bugarski predstavnik, samo je umesto Černomoreca, ove godine gost Piroćanaca bila ekipa Jambola.

Utakmice su igrane u subotu 22. i nedelju 23. septembra u pirotskoj dvorani “Kej”. Prvog dana turnira odigrane su polufinalne utakmice, Pirot je sigurnom igrom savladao ekipu leskovačkog Zdravlja 103:92, a bugarski Jambol je u drugom polufinalu bio bolji od srpskog prvoligaša Beovuka 88:72.

U borbi za treće mesto Beovuk, koji je u Pirotu bio bez šest prvotimaca, tesno je slavio protiv Zdravlja 64:62.

Finale je bilo prava poslastica za košarkaške sladokusce, viđena je brza i lepa igra na obe strane, a Jambol je uz dosta muke nakraju savladao ekipu Pirota 86:83 i osvojio je pehar za pobednika memorijala.

Najbolji strelac turnira bio je Filip Stojanović iz Pirota, dok je za najboljeg igrača memorijala proglašen Ogastin Okosun, teški centar Jambola.

Za razliku od prethodnih pripremnih utakmica odigranih u Nišu, Pirot je pred svojim navijačima izgledao mnogo bolje i sa dosta samopouzdanja može da sačeka prve utakmice u novoj ligaškoj sezoni.

Memorijalu “Zvonko i Bane” prisustvovali su i članovi njihovih porodica koji su na kraju uručili nagrade najzapaženijim učesnicima turnira. Turnir je protekao u najboljem redu i svi prisutni su imali samo reči hvale za organizatore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.