Pirot i Napredak spremni za sezonu punu izazova (VIDEO)

Košarkaški region Istočna  Srbija ove sezone ima pet predstavnika u Drugoj muškoj ligi. To takmičenje već godinama u košarci važi za najzanimljivije zbog toga što liga svake sezone dobija šest novih članova, a bitka za vrh i opstanak, kako sada deluje, ove godine će biti posebno neizvesna. Drugoligaši vredno završavaju svoje pripreme, igraju se prijateljske utakmice i turniri, a na jednom takvom, memorijalu “Milan Milošević Mica” u Nišu, u finalu su snage odmerili aleksinački Napredak i ekipa Pirota.

Već duže vreme ta dva kluba važe za stabilne drugoligaše, a prošlu sezonu su završili vrlo blizu samog vrha tabele i promocije u viši rang. Ovog leta su obe ekipe pretrpele velike izmene u igračkom sastavu i navijači jedva čekaju da vide kako će njihovi puleni izgledati na parketu. Na niškom turniru bolju formu je pokazala ekipa Napretka iz Aleksinca, savladala je Piroćance rezultatom 79:72.

Za razliku od prethodnih sezona u kojima su uspeli da preko leta zadrže okosnicu ekipe, Piroćanci su između dve sezone ostali bez čak osam prvotimaca. Po rečima ljudi iz kluba pronašli su adekvatne zamene, tim je podmlađen i nakon potrebnog vremena za uigravanje stvari će doći na svoje mesto.

Do početka lige ostalo je malo vremena, takmičenja pod okriljem Košarkaškogsaveza Srbije počinju 29. septembra i Aleksinčanima i Piroćancima je ostalo malo vremena da eventualne nedostatke u igri isprave do tada. Obe ekipe imaju vernu domaću publiku i sigurno je da u novoj sezoni ne žele da izneverfe njihova očekivanja, a predstoje im zaista veliki izazovi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.