Naisa osvojila bod protiv Jagodine (VIDEO)

ŽRK Naisa-ŽORK Jagodina 21-21 (11-12)

U utakmici u kojoj je mogla do pobede, ali imala i 4 gola zaostatka, Naisa je protiv Jagodine stigla do boda, 21-21 (11-12), boda koji znači mnogo više od pukog povećavanja konta na tabeli. Naisa je ovim bodom pokazala da ima kvalitet i da može da se nosi sa najjačim timovima. Pored toga, ovo je prvi bod na domaćem parketu koji može da bude nagoveštaj boljih, a pre svega, sa manjim stresom, izdanja na domaćem parketu.

Naisa je dobro ušla u meč i golovima Olivere Nikolić i Jelene Knežević povela sa 2-0. Jagodina , međutim ne dozvoljava Naisi da se odlepi, tako da se igralo gol za gol, sve do odmora na koji su gošće otišle sa minimalnom prednošću sa 12-11.

Početak drugog dela počinje u ritmu gošći. Jagodina dolazi do 4 gola prednosti. Bilo je 16-12, pa 17-13, ali onda stupa na scenu tandem Teodora Veličković- Tamara Simonović i sa 5 golova potpuno preokreće rezultat. U 51.minutu Naisa vodi sa 18-17!

Činilo se u tim trenucima da Naisa može i do celog plena, ali imajući u vidu dešavanja na terenu tokom cele utakmice-dobar je i bod.

O impresijama nakon meča govorili su treneri Slavko Krnjajac i Dragan Markov, kao i igračice Olivera Nikolić i Vladana Mitrović.

Novo iskušenje Naisu očekuje već u nedelju, kada tim iz Niša  ima novu priliku da konačno stigne do prve pobede na domaćem terenu. U Niš stiže Medicinar.

 

 

Niš, hala „Čair“. Gledalaca: 200. Sudije: Vanja Antić, Jelena Jakovljević (Beograd). Isključenja: Naisa 8 minuta, Jagodina 8 minuta. Sedmerci: Naisa 6 (5),  Jagodina 7 (7).

ŽRK NAISA: Nedeljković, Ivanović, Veličković 5, Konatar 3, Milošević, Čočaj 1, Ranđelović, Simonović 8, Stojanović 2, Nikolić 1, Grujić, Bukurić,  B.Stojanović, Knežević 1.

ŽORK JAGODINA: Radivojević, Simić, Đurašinović, Adžić 7, Marsenić 2, Mitrović 2, Petrić, Sukur 3, Kojić 1, Gugač 1, Fajfrić 1, Simić, Racković 2, Bogunović 2, Tasevska, Petrić.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.