Futsal sa mnogo entuzijazma (VIDEO)

Da je mali fudbal, tačnije futsal, jako popularan na jugu Srbije dokazuje i brojnost klubova u ovom regionu.  Jedan je od retkih koji ima Regionalnu ligu kao četvrti stepen takmičenja – i to ne samo jednu, već dve grupe. Ovog vikenda naša ekipa bila je na meču trećeg kola severne grupe između timova”Gvozdeni puk” i “Babušnica 2011”.

Dve ekipe različitog koncepta i ambicija spaja entuzijazam i ljubav prema sportu, konkretno malom fudbalu.

Ekipa iz Babušnice postoji već nekoliko godina i poznata je po tome da zbog nedostatka sportske hale nikada nije odigrala utakmicu u svom gradu.

Interesovanje mladih za bavljenje futsalom u Babušnici postoji, ali sva priča o sportu u ovoj opštini na jugu Srbije počinje i završava se pričom o infrastrukturi.

Sa druge strane “Gvozdeni puk” je klub koji je osnovan ove godine. Ekipa je sačinjena isključivo od pripadnike Niškog garnizona Vojske Srbije, koji iza sebe imaju dugogodišnji staž bavljenja fudbalom.

Za razliku od babušničke ekipe, “Gvozdeni puk” je organizovan uz podršku najviših ljudi iz Niškog garnizona, i samim tim uslovi za funkionisanje kluba su odlični pa su i ambicije ekipe mnogo veće.

Na kraju valja pomenuti da je utakmica završena rezultatom 7:1 u korist “Gvozdenog puka”. Iako su Babušničani poveli na startu, ipak nisu uspeli do kraja da pariraju fizički spremnijim “vojnicima”, koji su jasno izrazili ambicije da već u prvoj godini preskoče najniži rang takmičenja. A Babušničanima ostaje da održavaju svoj klub “živim” do trenutka kada će se u njihovom gradu steći uslovi za ozbiljnijim bavljenjem sportom.

 

ОВАЈ ПРИЛОГ ЈЕ ДЕО ПРОЈЕКТА „СПОРТ У БАБУШНИЦИ 2018“ КОЈИ ЈЕ СУФИНАНСИРАН ИЗ ЈАВНИХ СРЕДСТАВА ОПШТИНЕ БАБУШНИЦА. СТАВОВИ ИЗНЕТИ У ПОДРЖАНОМ МЕДИЈСКОМ ПРОЈЕКТУ НУЖНО НЕ ИЗРАЖАВАЈУ СТАВОВЕ ОРГАНА КОЈИ ЈЕ ДОДЕЛИО СРЕДСТВА.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.