Fudbaleri Radničkog po nova tri boda idu u Surdulicu (VIDEO)

U 8. kolu Superlige već u petak snage će u Surdulici, u derbiju juga odmeriti Radnik i niški Radnički.

Fudbaleri sa Čaira osokoljeni pobedom nad IMT-eom u proteklom kolu, nadaju se osvajanju nova tri boda, što bi im sa eventualnim trijufom u narednom kolu, kada dočekuju Železničar iz Pančeva, totalno preokrenulo sezonu i dovelo ih u gornji dom superligaške tabele, na mesto koje smatraju i da im pripada.

Trener Nikola Trajković i kapiten Aleksandar Pejović, znaju da ih očekuje izuzetno težak zadatak, jer je Radnik u dosadašnjem delu prvenstva pokazao da je izuzetno tvrda ekipa, koja teško prima golove i ume da igra na rezultat.

Odbrana Radnika je na dosadašnjih 7 utakmica primila samo 5 golova po čemu je najbolja u celoj ligi. Ako izuzmemo drugo poluvreme prošlonedeljnog susreta sa Partizanom, kada su primili 3 pogotka, na prethodnih 6 utakmica njihova odbrana je poklekla samo 2 puta, što je neverovatan podatak. Sa druge strane navalani deo surduličke ekipe nije bio previše efikasan, tačnije u 7 kola postigli su samo 5 pogodaka, a ako opet izuzmemo zadnji meč sa Partizanom u 6 kola samo su 3 puta tresli mrežu protivnika. Ipak to im je bilo dovoljno za osvajanje 7 bodova u dosadašnjem delu šampionata.

Nišlije, koje su pokazale solidne partije u većini odigranih utakmica sakupile su samo 6 bodova, a najveći problem u igri im je efikasnost. Ukrštanjem svih ovih podataka, dolazimo do zaključka da će Nišlijama biti teško da probiju zadnju liniju Radnika, ali da bi dokazali da zaslužuju bolje mesto na tabeli od onog na kome su sada moraće da pronađu način da to učine.

U svakom slučaju očekuje nas jedna tvrda, prava superligaška utakmica u Surdulici u petak sa početkom od 16h.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.