Humanitarna Rolerijada u Tvrđavi za pomoć Jani

U nedelju će se u niškoj Tvrđavi okupiti ljubitelji vožnje na točkićima da bi se svi zajedno borili za Janu.

Jana Petrović je sedamnaestogodišnja devojka kojoj je neophodna skupa operacijia u Turskoj kako bi otklonila težak zdravstveni problem.

 

 

 

Rolerijadu organizuje Ski klub “Niš”, a održaće se u 3 različita segmenta:


1. Trka na rolerima – od 13h
Svi učesnici od 6 do 96 godina, imaće priliku da pokažu svoje sposobnosti i brzinu na rolerima trkujući se na distanci i poligonu. Ovaj događaj biće organizovan u kategorijama  U6 (do 6 godina), U8 (do 8god), U12, U14 i U96 (od 15 do 96god).

2. Revijalni trening – slalom na rolerima – od 15h
Posetioci i učesnici će imati priliku da gledaju (ili ako su dovoljno hrabi – učestvuju) na alpskom roler ski revijalnom treningu. Alpski roler ski kao jedan od načina kako skijaši ostaju u formi i tokom letnje sezone, biće održan na nizbrdici odmah iznad letnje pozornice. Ovde će i svi posetioci imati priliku da probaju ski simulator i saznaju nešto više o samom skijaškom sportu.

3. Revijalni trening skejtbord udruženja – od 14-18h

Ovog vikenda će se skijaši i borderi naći na jednom mestu, zajedno. Svi posetioci imaće priliku da saznaju sve o skejtbordingu koji je nedavno postao olimpijski sport. Udruženja skejtbordera iz Niša prezentovaće i objasniti ono najznačajnije u ovoj disciplini, a biće omogućeno i posetiocima da sami oprobajuvožnju.

 

 


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.